UEFA odlučila, ovako će odati počast Sali

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.02.2019.
10:03
Izvor: Sportske.net

Evropska kuća fudbala obelodanila je na koji način će ove nedelje biti odata počast tragično stradalom Emilijanu Sali.

Beta/Mark Kerton/PA via AP
Beta/Mark Kerton/PA via AP

Povezane vesti

Argentinskom napadaču Emilijanu Sali ljubitelji fudbala širom Evrope odaće ove nedelje poštu mintom ćutanja koji će biti održan na svim utakmicama u dva klupska takmičenja pod okriljem UEFA.

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) saopštila je na zvaničnom sajtu da će pre početka svih ovonedeljnih utakmica eliminacione faze Lige šampiona i Lige Evrope biti održan minut ćutanja u čast tragično stradalog Emilijana Sale.

"U ime svih u UEFA, želeo bih da izrazim najdublje saučešće porodici i svima koji su voleli Emilijana Salu. Duboko sam pogođen činjenicom da je jedan mlad život tako okrutno okončan i apelujem na navijače širom kontinenta da odaju počast Emilijanu Sali u danima pred nama", rekao je prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.

Klubovi koji ove nedelje budu igrali mečeve eliminacione faze Lige šampiona i Lige Evrope imaće mogućnost da korišćenjem crnog flora takođe odaju počast Emilijanu Sali.

Bivši napadač Nanta stradao je u avionskoj nesreći koja se dogodila 21. januara, a njegovo telo izvučeno je iz olupine sa dna Engleskog kanala 7. februara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke