NAJAVA DANA (utorak, 12. februar): Top priča iz LŠ uz Mančester Junajted, PSŽ, Romu i Porto... Bitka Fenera i Zenita u LE takođe izaziva

Vreme čitanja: 5min | uto. 12.02.19. | 07:20

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

6411: ROMA – PORTO, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Italijani su imali promenljiv učinak u grupnoj fazi ovog takmičenja. Izgubili su tri od šest utakmica, ali su ipak završili na drugom mestu u grupi iza Reala. Njihove igre nisu konstantne ni u Seriji A gde se nalaze na šestom mestu sa 14 bodova zaostatka u odnosu na drugoplasirani Napoli. Porto je s druge strane završio kao prvi u svojoj grupi sa pet dobijenih od šest odigranih mečeva. Prvi su i u Primeiri gde igraju konstantno dobro još od kraja oktobra. Porto je neporažen u duelima sa Romom. Od ukupno četiri dobio je dva uz isto toliko remija, a prethodni put ovi rivali sreli su se 2016. Portugalci su slavili sa 3:0 u Rimu, i igrali nerešeno u Portu (1:1).

Izabrane vesti

6408: MAN. JUN. – PSŽ, 21.00
(Fudbal, Liga šampiona)

Mančester ovaj duel dočekuje posle niza od 11 mečeva bez poraza i 28 postignutih golova. Ovaj tim je potpuno drugačiji od onog u grupnoj fazi ovog takmičenja u kojoj je završio na drugom mestu iza Juventusa. PSŽ je na putu ka još jednoj tituli u Francuskoj gde i dalje nema dostojnu konkurenciju. U Ligi 1 u proseku postižu nešto više od tri gola, dok ovaj učinak u Ligi šampiona iznosi 2,8 pogodaka po meču. Ovo će biti njihov prvi zvanični duel. Sreli su se samo jednom 2015. u prijateljskom meču kada je PSŽ bio bolji sa 2:0. Mančester je neporažen u osam prethodnih odmeravanja sa klubovima iz Francuske, dok PSŽ nema baš sjajan učinak na gostovanjima u Engleskoj. Dobio je samo jedno od deset prethodnih.

6501: FENERBAHČE – ZENIT, 18.55
(Fudbal, Liga Evrope)

Feneru je pre svega primarno da se što više udalji od zone ispadanja u domaćem prvenstvu i što pre zaboravi na katastrofalnu sezonu. Ništa bolji nije ni u Evropi gde je grupnu fazu prošao zahvaljujući boljim igrama na domaćem terenu. Zenit je u suprotnoj situaciji. Lideri su u prvenstvu Rusije, dok su u Evropi poput Fenerbahčea iskoristili dobre igre kod kuće. Zenit je poslednji put slavio na gostovanju u Evropi 2017. godine. S druge strane Fener je u Istanbulu izgubio samo jedan od 14 duela u ovom takmičenju. Ovo će biti njihovo prvo zvanično odmeravanje.   

2107: VBA – N. FOREST, 21.00
(Fudbal, Engleska 2)

Vest Bromvič Albion je posle eliminacije iz FA kupa savladao Stouk na gostovanju i sada ga pet bodova deli od drugog mesta koje vodi u automatsku promociju. Notingem Forest je u prošlom kolu savladao Brentford, deveti je i pet bodova mu nedostaje za šesto mesto i plej-of. VBA jeste izgubio prethodne dve utakmice na svom stadionu, međutim na njemu ima sasvim solidan učinak. Šumari su s druge strane u seriji od četiri vezana poraza na gostovanjima. Njihov susret u Notingemu odigran u avgustu prošle godine završen je bez pobednika (1:1).

2104: BIRMINGEM – BOTLON, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Birmingem je u prošlom kolu Čempionšipa uspeo da se s visokom pobedom od 3:4 vrati sa gostovanja KPR-u. Bolton koji na proteklih pet utakmica nije slavio, sada im dolazi u goste, i to nakon poraza od 1:2 protiv Prestona. Što se tiče Boltona, važno je reći da je ovaj tim do sada postigao najmanje golova u takmičenju, odnosno svega 20. Inače, ovaj tim ima do sada pet pobeda, od čega jedna otpada na minimalno slavlje protiv Birmingema u četvrtom kolu. Domaćin će sada pokušati da se osveti, a imajući u vidu trenutnu formu Boltona, nije isključeno da će biti prekinuta sedmostruka tradicija ovoga para, koja je još od 2014. godine nepogrešivo davala 0-2, ali i NG tipovanja.

2111: BRISTOL SITI – KPR, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Bristol Siti je jedini u Čempionšipu nanizao pet pobeda, a pritom je primio samo jedan gol. KPR će se teško nositi s tim, naročito nakon četiri vezana kisa, od kojih je na ukupno tri poslednje utakmice minimalno došla GG3+ igra. Gosti su u proteklom kolu poraženi od Birmingema sa 3:4, što je obradovalo sve one koji su verovali u veliki broj golova na utakmici ovoga tima. Inače, Bristol Siti je u avgustovskom kolu u gostima tukao KPR sa 0:3, što je još jedan od pokazatelja da bi i sada mogli da gledamo utakmicu bogatu pogotcima.

6561: RIVER M. – SANTOS, 22.15
(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Urugvajci su potonuli u nacionalnom šampionatu, što se vidi i po 13. poziciji na tabeli Klasure. Četiri vezama poraza, plus pobeda protiv Defensor Sportinga sa proteklih pet utakmica, samo jednom se nisu isplatili igračima koji su igrali 5+. Kopa Sudamerikana ih vodi na brazilski Santos koji je takođe u svojoj zemlji na tri od pet poslednjih utakmica doneo pregršt golova, samo jednom izgubio i to sa poprilično glomaznih 6+, od ekipe Ituana. Zbog svega toga, čini se da će prva utakmica od dve koliko ih je planirano doneti pregršt golova.

6451: ATLETIKO MIN – DANUBIO, 22.15
(Fudbal, Kopa Libertadores, kvalifikacije)

Prva kvalifikaciona utakmica ovih timova, donela je X, pri konačnih 2:2. Sada je red na domaćinstvo brazilskog tima koji je neporažen na proteklih pet utakmica. Danubio ima jedan poraz na istom broju mečeva, i to od Nasionala koji je slavio u 15. kolu Klasure. Inače, Atletiko Min je poslednji poraz kod kuče doživeo još u novembru, i to na utakmici koju je dobio Gremio s 0:1. Znači domaći su tvrdi na svom terenu, što svakako neće prijati gostujućim urugvajskim fudbalerima koji generalno loše igraju na strani.

7838: D. LAJOVIĆ – L. MAJER, 18.35
(Tenis, Atp Buenos Ajres)

Leonardo Majer, domaćin je u Buenos Ajeresu koji dobro pamti Lajovićevu pobedu od 2:0, iz finala turnira u Bastadu – Švedska iz 2017. godine. Dakle, naš teniser, inače 43. po ATP rangu imaće jednog jako motivisanog rivala pred sobom, a na ruku, odnosno na reket Srbinu mogla bi ići upravo zemljana podloga, kakvu je već protiv Majera iskoristio pre skoro dve godine. Ipak, imajući u vidu argentinske navijače, trebalo bi očekivati žilav otpor njegovog današnjeg rivala.

8845: V. TROICKI – LI DAK HI, 08.20
(Tenis, Bangkok-Tajland)

Naš teniser, doživeo je poslednji poraz od Gaela Monfisa u Sofiji, kada je objektivno spremniji Francuz slavio sa 2:0 u setovima. Li Dak Hi je 293. reket ATP planete, što samo po sebi kazuje da Viktor Troicki ovoga puta ne bi trebalo da ima baš toliko problema, odnosno da se sa južnokorejskim protivnikom svakako može nositi do kraja, u najlošijem slučaju odigrati egal.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara