MUKE ŽITELJA OVČANSKOG SEBEŠA: I periferiji treba prevoz

J. DINČIĆ

11. 02. 2019. u 23:59

Nema uspostavljanja minibus-linije. Za uvođenje vozila GSP potrebno proširenje kolovoza

МУКЕ ЖИТЕЉА ОВЧАНСКОГ СЕБЕША: И периферији треба превоз

Od grada samo 9 km, a voz ide na svaki sat Foto N. Skenderija

DA li će kroz naselje Ovčanski Sebeš u skorije vreme biti uspostavljena minibus-linija ne zavisi od Sekretarijata za javni gradski prevoz, ali ni od GO Palilula.

Neophodni građevinski radovi, koje je potrebno uraditi u Ulici Gige Antonijevića, kako bi se deo naselja povezao sa Zrenjaninskim putem, i konačno uspostavila minibus linija, nisu u nadležnosti opštine.

- Nažalost, sve neophodne intervencije koje su potrebne kako bi se ovaj problem rešio nisu u nadležnosti Opštine - kažu za "Novosti" u GO Palilula. - Sve ulice na tom području ne pripadaju pod kategorisane puteve koji su u domenu jedne gradske opštine.


Međutim, ni nadležni iz Grada ne odgovaraju na to zašto se ne izda nalog nadležnom preduzeću da se taj deo puta sredi.

Iako su meštani pisali peticije i u više navrata blokirali prugu, zasada ništa od toga nije urodilo plodom. Dok se čelnici ne usaglase, stanovnicima Ovčanskog Sebeša jedina veza sa gradom i dalje su samo linije BG voza, koje u proseku saobraćaju na svakih sat vremena. Novi red vožnje uspostavljen je u julu prošle godine, kada su zbog rekonstrukcije pruge proređeni polasci BG voza na samo tri u toku jednog sata. Novo iznenađenje usledilo je u oktobru, kada je uveden samo jedan polazak na sat vremena.

Iz Sekretarijata za javni gradski prevoz za "Novosti" su rekli da je za uspostavljanje linije minibus prevoza potrebno obezbediti minimalnu širinu kolovoza za dvosmerno kretanje vozila. One deonice koje nije moguće iz tehničkih razloga proširiti, potrebno je regulisati adekvatnom saobraćajnom signalizacijom. Ali i napraviti trotoare sa najmanje jedne strane ulice, kako bi pešaci mogli bezbedno da se kreću, kao i okretnicu u blizini pruge.


Međutim, dok se pomenuti radovi ne sprovedu u delo, meštanima ovog dela Palilule pešačenje i po nekoliko kilometara do domova ne gine.


DO GRADA PUTUJU DUŽE OD SAT

IAKO ih od centra prestonice deli svega devet kilometara, kako bi došli do grada moraju da putuju nekad i duže od sat vremena. Kada im voz pobegne, prinuđeni su da pešače do centra Ovče kako bi stigli do autobuske linije 105.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije