Svedočenje majke Miloša Vojnovića: Delibašić je mog sina podstrekavao na ubistvo!

N. B.

11. 02. 2019. u 21:02

U Specijalnom sudu svedočila majka Miloša Vojnovića, optuženog za likvidaciju u Budvi: Uvek manipuliše, smišljeno gura druge, a predstavlja se kao da ništa nije uradio - rekla je Smilja Šćepanović

Сведочење мајке Милоша Војновића: Делибашић је мог сина подстрекавао на убиство!

Specijalni sud u Beogradu / Miloš Delibašić

MILOŠ Delibašić je podstrekavao mog sina da ubije Miloša Vidakovića. On je uvek nalazio neku žrtvu kojom će manipulisati, uvek smišljeno gura druge ljude, a sebe predstavlja kao da ništa nije uradio. Moj sin je bio pod Miloševim uticajem, borila sam se protiv toga, branila da se druže, ali nije vredelo.

Ovo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavila Smilja Šćepanović, majka Miloša Vojnovića, koji je dobio status okrivljenog saradnika, nakon što je priznao da je u julu 2013. godine u Budvi ubio Vidakovića. Ona se pojavila drugi put pred sudskim većem, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu u postupku koji se vodi protiv okrivljenih za ubistvo Vidakovića, ali i Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

- Meni je sin rekao da je ubio Vidakovića, ispričao mi je šta se dešavalo u Crnoj Gori - kazala je Smilja Šćepanović. - Očigledno je da ga je Delibašić iskoristio, on je veliki manipulator. Kazala sam sinu da ide i da sve ispriča policiji. Ko zna šta bi se još sve desilo. Tako sam htela da dete izvučem iz kriminala.

Ona je kazala da je Delibašić njenog sina uvukao i u pljačku zlatare "Izrael dajmond", kao i u otmicu izvesnog Katića, koga su doveli u njen stan. Ispričala je da joj je Delibašić dao 500 evra da očisti stan, kad su ga odatle odveli i da je zbog te otmice samo odgovarao njen sin, jer ga je Delibašić naterao da skine masku kako bi ga video oštećeni.

BEZ SVEDOČENjA UROŠA MIŠIĆA ZAMENIK tužioca, kao i branioci optuženih danas su povukli predlog da kao svedok bude saslušan navijač Uroš Mišić, kome sud ne može da uruči poziv, jer nije na poznatoj adresi. Inače, Miloš Vojnović je ispričao da je u Budvi zajedno sa njim tražio Miloša Vidakovića, ali se nije izjasnio da li je ovaj znao zbog čega ga traže. Pored toga, na nekoliko snimaka koje su zabeležile kamere u Budvi vidi se i Mišić u društvu sa nekim optuženima.

Šćepanovićeva je ispričala i da joj je Delibašić ranije pretio, da je po izlasku iz zatvora, početkom novembra prošle godine, išao kod njenog brata:

- Njemu nije mesto napolju. Obratiću se ministrima policije, pravde, premijeru, pa i predsedniku, da ispitaju ko ga to štiti, kako to da on izlazi slobodan iz svakog počinjenog krivičnog dela.

Vojnovićeva majka je u jednom momentu ušla u raspravu sa Delibašićem, koji je bio začuđen konstatacijom sudije Vladimira Duruza da vodi računa o tome kako postavlja pitanja, jer se "radi o dami".

- Rekli ste dama? - ironično je upitao Delibašić, da bi zatim kazao da je od njenog bivšeg muža čuo da se u Italiji nekada bavila prostitucijom.

- Naravno da to nije tačno - odgovorila je svedok, naglašavajući da Delibašić sve radi smišljeno.

Prema optužnici, Delibašiću se na teret stavlja da je Vojnovića podstrekavao da ubije Vidakovića. Sa druge strane, Tužilaštvo ga ne tereti za umešanost u likvidaciju Nikole Bojovića. Kao neposredni izvršilac ovog ubistva označen je Saša Cvetanović, dok je Ratko Koljenšić optužen za pomaganje, dok je sada pokojni Slobodan Šaranović navodno naredio da se počini ovo krivično delo, kao osveta za ubistvo brata.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije