Nastavljaju bojkot, ne odriču se plata

S. S. R.

11. 02. 2019. u 20:33

SzS i ligaši u ponedeljak nisu ušli u skupštinske klupe, a Martinović (SNS) im poručuje. Deo opozicije samo će držati konferencije za medije u holu parlamenta

Настављају бојкот, не одричу се плата

Foto: Tanjug

KLUPE rezervisane za poslanike Saveza za Srbiju i LSV u skupštinskoj sali u ponedeljak su ostale prazne, jer su se predstavnici dela opozicije odlučili da bojkotuju parlament. Oni će dolaziti u zakonodavni dom, držati konferencije za novinare, ali neće učestovati u plenumu.

Poslanici SzS Goran Ćirić (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke i samostalni parlamentarac Jovan Jovanović razvukli su u ponedeljak u skupštinskom holu transparent s protesta "Jedan od pet miliona". Naveli su da je bojkot deo političkog programa, odnosno "Sporazuma sa narodom", i pozvali vlast da se povuče.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da poslanici SzS nastavljaju da bojkotuju obaveze, ali da se ne odriču plata i paušala:

- Oni samo neće da rade, i vidi se da se taj pelcer Dragana Đilasa primio. Naučio ih je da uzimaju pare a da ne rade. Laž je da izborni uslovi nisu fer. Zakon o izboru poslanika je usvojen pre 19 godina. Ako hoće izbore, neka kažu, verujem da ćemo im izaći u susret. Nikad više medijskog mraka nije bilo nego kad su oni bili na vlasti.

Lider socijalista Ivica Dačić poručio je da vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine za svoju budućnost:

- Nemaju nikakav program o najvažnijim pitanjima, poput EU i KiM, a vlast ogovaraju u inostranstvu. Ogovaranje svoje zemlje nikada ništa dobro nije donelo. Oni koji mrze vlast ne bi trebalo da mrze i državu.

Aleksandar Martinović

Prilikom nedavnog boravka u Briselu, lideri SZS Dragan Đilas i Vuk Jeremić domaćinima su objasnili da ima različitosti u opozicionom pokretu, ali "da nema opasnosti da Srbija skrene sa puta EU". Ipak, prvi čovek Dveri Boško Obradović više puta je isticao da je protiv ulaska naše zemlje u EU.

Inače, poslanik DS Aleksandra Jerkov dostavila je u ponedeljak, na sednici Odbora za obrazovanje, ministru prosvete Mladenu Šarčeviću spisak sa imenima 1.500 profesora Univerziteta koji su podržali proteste. Poručila mu je da pročita imena ljudi koje je "ponizio i omalovažavao". Martinović je odgovorio da poštuje svačije mišljenje, ali da je reč o falsifikatu, jer je pronašao 35 imena koja se ponavljaju.


OGRAĐIVANjE OD NOGA

LIDER Dveri Boško Obradović ogradio se u ponedeljak od stranačkog kolege Srđana Noga koji je nosio maketu vešala na protestima i dodao da će snositi posledice zbog tog poteza. Ovo je drugi put da Obradović reaguje na ponašanje Noga. To je učinio i prošle godine, kada je partijski saborac poručio da Anu Brnabić treba obesiti na Terazijama ako je parafirala Dablinski sporazum o migranitima.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (38)

Gospodja Ministarka

11.02.2019. 20:45

Obzirom na to da ne ispunjavaju svoje obaveze prema državi i skupštini treba im ukinuti sve plate i benefite.

MILOŠ

11.02.2019. 20:48

Nisu ništa radili ni kada su bili na vlasti a kamoli sada da nešto pametno rade.

steva

11.02.2019. 20:50

Opozicija bojkotuje parlament, ali ne i plate skupštinski restoran i ostale privilegije

Maja

11.02.2019. 20:56

Bojkotuju rad Skupštine,a dolaze samo zbog para,njih građani i država ne zanimaju.

monika

11.02.2019. 21:00

Cinizam i Licemerje Opozicionih politicara,je gradjanima Srbije odavno poznat. Zato podrsku nece nikada dobiti,jer je ne zasluzuju.

Ivana

11.02.2019. 21:48

Ti se para nikada nece odreci, i za ovu kampanju sto vode protiv Srbije konastanto opozicionari dobijaju sigurno dosta love

Igor

11.02.2019. 22:52

Pa jasno je da njih samo novac zanima,ali neka ih ovako je bolje ne moraju ni da se vraćaju u skupštinsku salu!

miroslav

12.02.2019. 11:01

Zasto nesmete da vratite VRATITE VECINSKI IZBORNI SISTEM pa se dragi moji pojavite na listi sa svojuim imenom i prezimenom a ne pod suknju partija...