NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

VEDRANA RUDAN OŠTRO O NAPADU NA VATERPOLISTE: Treba da nas bude strah i sramota, vlast poručuje da je u mržnji spas!

Novosti Online

11. 02. 2019. u 17:34

Hrvatski pisac Vedrana Rudan objavila je na svojoj internet stranici komentar gde se osvrnula na napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu

ВЕДРАНА РУДАН ОШТРО О НАПАДУ НА ВАТЕРПОЛИСТЕ: Треба да нас буде страх и срамота, власт поручује да је у мржњи спас!

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde
Foto: youtube.com

Hrvatski pisac Vedrana Rudan objavila je na svojoj internet stranici komentar gde se osvrnula na napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

Prenosimo vam kolumnu u celosti.

Za mene je Split, otkako sam prvi put u njega kročila, najlepši grad na svetu. Nije da nisam putovala, videla sam ja mnoge svetske gradove, pa ipak… Nima meni Splita do Splita.

Kamene uske uličice, miris mora i ribe, Riva, ručak u “Hvaranina”, tržnica, ribarnica… Grad u kome su živeli Smoje, Senjanović, i meni najdraži od njih Predrag Lucić, bio je i ostaće moja velika ljubav.

I ne, ni ovaj najnoviji napad divljaka koje ja ne želim zvati “Splićanima” neće u meni ubiti ono što osećam prema gradu koji volim. Pa ipak, kako je moguće, kako je moguće da se u Splitu koji je u međuvremenu postao grad iz snova za milione svetskih putnika dogodi ovakav zločin?

Nekoliko dečaka iz Srbije došlo je u moj grad da igra vaterpolo utakmicu. Nisu shvatili, niko im nije objasnio, da ne smeju da prošetaju do Rive u dresu svoje ekipe jer bi neko zbog toga mogao šipkom da razvali glavu.

Dečacima iz Srbije to možemo “oprostiti” jer su mladi, što oni znaju? Bih li ja, ovako stara, da mi je to netko rekao, mogla u to da poverujem?

Bih. I rekla bih toj deci, još u Beogradu, ne odlazite, ako odete možete ostati bez glave. I da, moramo bit fer prema građanima i građankama Splita. Ovo je moglo da se dogodi u bilo kom hrvatskom gradu. Trenutna hrvatska vlast nam poručuje, u mržnji je spas.

Pročitajte još - GOLMAN ZVEZDE POKAZAO RANU OD NOŽA: Kralj o detaljima napada u Splitu i izjavi da je Crnogorac (FOTO)


Pogledajmo što se dešava u Saboru. Naš premijer pripadnike jedne od parlamentarnih stranaka naziva “miševima”, član iste stranke njega naziva “štakorom”. Premijer se na to podrugljivo smeši jer zna da mu, ovako bahatom, ovako pokvarenom, ovako ciničnom i beskrajno nekompetentnom, nitko ne može ništa.

Možemo li, hoćemo li zaboraviti scenu kad je naš premijer, okružen zaštitarima, nasrnuo na člana Sabora u nameri da ga prebije?

On i jedan od najvećih hrvatskih kriminalaca, da ne prljam ekran imenom gospodina gradonačelnika, dogovorili su se. Premijer će gradonačelnika razbojnika čuvati od zatvora, “štakor” hrvatsko pravosuđe drži u džepu svog skupog odela, gradonačelnik će da mu uzvrati uslugu kradući od stranaka i strančica štakorčiće koji će premijeru i njegovoj stranci omogućiti da oglodaju Hrvatsku do kosti.

Nikad Hrvatskom nije vladala ovako gadna ekipa. Neka nas bude i strah i sram. Možda ipak, neka nas bude strah. Mi koji smo potomci onih koji su stolećima živeli na ovim prostorima ne možemo učiniti ništa, a većina od nas nije kriva ni za što.

Oni imaju pravosuđe, vojsku, policiju, medije. Oni nam na sve moguće načine prodaju tezu kako su nam jedini pravi neprijatelji “četnici”. I onda kad “četnici” imaju dvadesetak godina, i onda kad igraju vaterpolo i onda kad otvorena srca, zaljubljeni u sport, dolaze u najlepši hrvatski grad.

Kad se dogodi tragedija, kad neki od “huligana” popuši priču zato jer je neobrazovan, glup ili samo zao, uz to siguran da mu zločin neće doći na naplatu, onda se i štakori i štakorica krenu glasno zgražati nad počinjenim zločinom.

Kao da su zločinci oni koji u rukama drže čeličnu šipku, a ne gospođa koja na Pantovčaku razgledava periku ili Štakor koji se ovih dana upustio u rešavanje izbora u Venecueli. On i Venecuela?! Američka, gadna, muha podrepuša nešto misli o svetskoj politici. Misli? Čime?

Zato, ne osuđujmo dečke koji su krenuli pobiti “četnike”. Nemaju oni ništa s tim. Slušaju glas svojih i naših gospodara.

(rudan.info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

posmatrac iz daleka

11.02.2019. 18:25

Posrtovana gospodjo Rudan. Da licete, posle ovoga sto ste napisali, smeti da se vratite u Zagreb. Za Split ne smem ni da vas pitam.

esb-puerto@arcor.de

11.02.2019. 18:46

I ajmo mi Srbi opet u Dalmaciju na more.. Koji smo mi majmuni ... Znamo kako nas gledaju , a opet idemo đavolu na imanje .

Predrag Oljaca

11.02.2019. 18:50

7-8 ustasa (naoruzanih) na 3 Srbina, i to u centru Splita... Koliko bi tih hrabrih hrvatskih junaka bilo potrebno negde drugde u svetu? Kazu, pa Split je grad navijackih skupina, huligana... Smradovi ostaju smradovi, toliko o toj naciji...

Sara Jovanovic

11.02.2019. 18:57

Svaka cast Vedrani .Kakva vlast takav je I narod.Vlast ne kaznjava lopove ubice ihuligane zbog glasova za izbore Ljudi ginu na sve strane vlast zabila glavu u pesakRadajte decu a niko me brine o njihovoj bezbednosti .Ovakvo stranke je jako I

"crnogorac"

11.02.2019. 19:04

Crnogorac nije srbin. Srbima ne otese majce. Crnogorac je predade i sam se predade U ruke hrvatske;(;)

Miroslav

11.02.2019. 19:07

Bravo Rudana, isto važi i za naše "štakore" i podrepaše koji su se nakotili do zla boga!

BRATEE

11.02.2019. 19:54

Gospodjo Rudar svaka vam cast za ovaj istiniti tekst i komentar...na zalost tako je u Hrvatskoj nikad gora vlast koja trazi SPAS U MRZNJI !!! To ste fenomenalno rekli hvala vam na ovim divnim recima !!!

Мichael

11.02.2019. 20:06

draga Vedrana hvala na iskrenosti mudrosti vedrog uma i nekanamte Bog cuva. Od srca pozdrav sa suncane Floride. Michael.

klofuta vid

11.02.2019. 20:21

"Spitska riva" je nekad "davno"davila jednog vojnika......cini mi se da je bio decak iz Makedonije?

Vlasta Vladin

11.02.2019. 22:36

Да Ведрана ие одличан пример човека какав треба бити. Велики поздрав великои души и великом човеку. Са таквима би се брзо и за ноч обрисале границе и човек би слободно ходао куда хоче. БРАО ВЕДРАНА ! Нека те чува бог и златан си човек !

ĐOKA CRNI

12.02.2019. 08:44

Poštovana gospođo Vedrana Ruden...Zadivljen sam vašoj hrabrosti da kažete istinu javnosti koja zabija glavu u pesak.Mislio sam da će mlađe generacije biti mnogo pametnije i mudrije od nas,da prevaziđu sve greške ovih starijih od nas, koji nas zavadiše(nažalost)a da naša generacija zatečena nije mogla ama baš ništa da spreči.Još jednom da ti čestitam draga i hrabra ženo na iskrenosti i nadam se da će tvoj primer mnogi da slede...poz.