Jerkov: Ostavila sam Šarčeviću imena profesora da ih ponovo pročita

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov rekla je novinarima da je ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću ostavila peticiju sa potpisima više od 1.500 potpisa profesora i saradnika univerziteta i fakulteta koji su pružili podršku građanskim protestima.

Aleksandra Jerkov je u Skupštini Srbije kazala da je peticiju ostavila simbolično na vratima sale u kojoj se održavala sednica odbora za obrazovanje.

"To su ljudi koje je ministar Šarčević ponizio, omalovažio govoreći kako tu nema ozbiljnih imena. Ostavila sam spisak da ga ponovo pročita, jer su tu imena pred kojima bi svaki ministar prosvete morao da bude manji od 'makovog zrna'. Ministar je danas došao da razgovara o nauci, a istovremeno ponižava one koji se time bave", rekla je Jerkov.

Poslanica demokrata je poručila da ministar mora da zna da ne može na takav način da ignoriše akademsku zajednicu i da, kako je rekla, roditelji studenata nisu glasali da Šarčević i muftija Muamer Zukorlić vode obrazovanje u Srbiji.

U Skupštini Srbije na vanrednoj sednici raspravlja se, između ostalog, o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom obrazovanju i vaspitanju, a zakone će obrazlagati ministar Mladen Šarčević.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво