Search
Close this search box.

Dobitnici i skandal majstori na dodeli Grammy nagrada 2019

Michelle Obama, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Jada Pinkett Smith i Alicia Keys

Saznaj sve o Survivoru pre drugih!

Prijavi se na naš newsletter odmah i informacije dobijaš pre drugih!

Michelle Obama, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Jada Pinkett Smith i Alicia Keys Album Golden Hour američke kantri pevačica Kacey Musgraves osvojio je nagradu za album godine na sinoć održanoj dodeli Grammy nagrada, a kući je poneo i tutulu najboljeg albuma kantri muzike.
Ceremonija dodele održana je 61. put u Los Anđelesu, a započeo je govorom pevačice Alicie Keys, koja je bila voditeljka ovogodišnje dodele. Njoj su se, tokom govora, na sceni pridružile nekadašnja prva dama Amerike Michelle Obama, Lady Gaga, Jennifer Lopez i Jada Pinkett Smith.
Kacey Musgraves
Jedan od najvećih pobednika bio je američki reper i glumac Donald Glover, poznat kao Childish Gambino, čija je numera This Is America dobila nagradu za rep pesmu, spot i pesmu godine. On je ovim ušao u istoriju, jer je prvi put jedna rep numera proglašena pesmom godine, ali je on odbio da nastupi na ovoj dodeli. Isto je odbila i Ariana Grande, zbog navodnog sukoba sa producentima koji joj nisu dozvolili da izvede numeru 7 Rings, ali je njen album Sweetener uprkos tome dobio nagradu za pop album godine.
Lady Gaga
Najboljom debitantkinjom proglašena je Dua Lipa, dok najbolji rep album ima Cardi B, koja je ušla u istoriju kao prva reperka koja je osvojila ovu nagradu. Među većim pobednicama bila je i Lady Gaga: za numeru Shallow iz filma Zvezda je rođena dobila je dve nagrade (najbolji duet i pesma pisana za film ili seriju), dok je pesma Joanne sa istoimenog albuma proglašena za najbolju pop numeru.
Cardi B
Cardi B
Među izvođačima je bilo velikih imena: Dolly Parton, koja je proglašena za Osobu godine nastupila je na sceni zajedno sa Katy Perry, Miley Cyrus, Maren Morris, Kacey Musgraves i bendom Little Big Town. Dua Lipanastupala je sa pevačicom St. Vincent, koja je ranije dobila nagradu za R&B album godine, dok je Jennifer Lopez izvela miks pesama izdavačke kuće Motown, zaslužnu za integraciju Afro-američke muzike u američku kulturu.
Jennifer Lopez
Reper Drake pojavio se na sceni kako bi preuzeo Grammyja za najbolju rep numeru (God’s Plan), ali je njegov govor prekinut. Iako svi izvođači imaju određeno vreme u okviru kog mogu da održe govore, producenti su rešili da njegov prekinu reklamama, kao odmazdu zbog činjenice da je odbio da nastupa te večeri.

POSLEDNJE VESTI