');
Najnovije vesti
Vesti Svet
U zemljotresu u Iranu pet osoba povređeno

U zemljotresu u Iranu pet osoba povređeno

Najmanje pet osoba je povređeno u zemljotresu koji je potresao južni deo Irana. Povređeni, među kojima su tri žene, prebačeni su u bolnicu, javila je iranska agencija IRNA.

Seismograph public domain Foto: Public domain / Promo
Seismograph public domain

Zemljotres jačine 5,2 stepena pogodio je selo Laft na ostrvu Kešm, na oko 1.100 kilometara južno od prestonice Teherana.

U novembru prošle godine u zemljotresu jačine 6,3 stepena, koji je pogodio zapadni deo Irana, povređeno je više od 700 ljudi.

U novembru 2003. u zemljotresu jačine 6,6 stepeni sravnjen je sa zemljom istorijski grad Bam na jugu Irana, a poginulo je 26.000 ljudi, podseća AP.

Seizmološki centar Geofizičkog instituta Univerziteta u Teheranu objavio je da je zemljotres potresao grad Izeh u Kuzestanu oko sat vremena iza ponoći po lokalnom vremenu, a epicentar je bio na dubini od 15 kilometara.

List "Kalidž tajms" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata objavio je, pozivajući se na Nacionalni centar za meteorologiju, da je zemljotres jačine pet stepeni pogodio u popodnevnim časovima ostrvo Kešm, na jugu Irana, i da se osetio i u severnim delovima UAE.