Američki general otkazao posetu Prištini zbog takse

Komandant Nacionalne garde Ajove general-major Timoti Or otkazao je posetu Kosovu, jer premijer Kosova Ramuš Haradinaja odbija da suspenduje takse na srpske i proizvode iz BiH, prenose prištinski mediji.
Američki general otkazao posetu Prištini zbog takse
Foto: Pixabay
Zvaničnici američke Ambasade u Prištini obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, kada se obeležava 11 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, prenosi portal "Koha".
 
U pismu, koje je Rama poslao predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, navodi se da je na sastanku sa vojnim atašeom SAD general-majorom Kristoferom Konorom obavešten da je otkazivanje posete generala Ora "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova".
 
Konor je upozorio Ramu da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.
 
Tačijev savetnik Ardijan Arifaj potvrdio je da je Rama u pismu naveo da SAD razmatraju i neke druge mere i da je poseta Ora otkazana zastoja u dijalogu sa Srbijom.
  • milicica

    11.02.2019 22:44
    kako
    Pa Haradinaj ratni zlocinac za to kaze nije obavesten a ovamo im Amerika glavni mentor

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija