Mađarska doživotno oslobađa poreza na prihod žene s četvoro dece

Vlada Mađarske usvojila je mere koje treba da doprinesu zaustavljanju negativnog demografskog trenda, u okviru kojih je znatno povećana finansijska pomoć porodicama sa više dece.
Mađarska doživotno oslobađa poreza na prihod žene s četvoro dece
Foto: Pixabay
Premijer Viktor Orban rekao je u govoru o stanju nacije da je osnovna namera Vlade da se žene ohrabre i podstaknu da rađaju, kako bi se konačno zaustavio negativni priraštaj.
 
Među usvojenim merama, Orban je naglasio odluku da žene sa četvoro i više dece do kraja života neće morati da plaćaju porez na prihode, bez obzira koliki su, preneo je AP.
 
Premijer Mađarske je istakao da odluke Vlade predstavljaju odgovor na demografske trendove, a ne na migrantsku krizu, ali je ponovio optužbe na račun čelnika Evropske unije zbog toga što, kako je kazao, žele da ispune Evropu migrantima sa drugih kontinenata.
  • kliker

    11.02.2019 14:34
    Ovde se stimulišu majke koje su do sada imale prihode - vredno radile i zarađivale.
    Njima se ostavlja njihov deo poreza na zaradu. Ostale doprinose i dalje plaćaju.
    Takvih je veoma malo, tako da je manjak u državnom budžetu minimalan.
    Verovatnoća da će takva majka imati takođe vredno potomstvo je mnogo veća od onih koji nemaju prihode.
    Takve majke će taj "višak" u svojoj kasi iskoristiti najbolje za tih 4+ dece što ima, i neće morati da poseže vanrednim socijalnim merama (jadna ja imam 4+ dece .... dopuniti izgovore).
    Polovina od njih će biti muški i plaćaće i dalje porez, žensko potomostvo će uz manju verovatnoću imati 4 ili više deteta, jer oslobađanje od poreza nije dovoljan uslov, ali je jedan od mnogih u kome bi se neko ko je vredan i radan stimulisao za veći broj potomaka odgojenih da budu vredni i radni doprinositelji društvu.

    One koje nisu imale prihode, nemju ni povlasticu zadržavanja poreza na prihode 0x10%=0 (bilo šta od ništa je ništa).
  • Diskriminacija

    11.02.2019 12:13
    Znači oni sa manje dece ili bez dece će da finansiraju ove koji ih imaju u većem broju. Čudna logika. To više liči na kaznene poene, neki početak ropstva i slično.
  • Ler

    11.02.2019 07:38
    Poznati nacistički marketinški trikovi. Strašne stvari nam se spremaju sa severa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet