Čelsi masakriran, Liverpul zastrašen - Mančester Siti je u zastrašujućoj formi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.02.19. | 18:50

Mančester Siti brutalno pregazio Čelsi i bacio rukavicu u lice Redsa pred odlazak na Old Traford

Bilo je mučno gledati Čelsi kako se batrga kao riba na suvom... Uraganskih 25 minuta Mančester Sitija je poslalo dve zastrašujuće poruke. Prva, da Sarijev Čelsi nije materijal ni za Ligu šampiona, a kamoli za borbu za titulu. I drugu, mnogo važniju, da je Liverpul prokockao sve kredite u borbi za titulu i da će do kraja sezone morati da bude savršen ako misli da za prsa prođe prvi kroz cilj ispred razgoropađenje Gvardioline čete. Bodovno su poravnati, Siti ima utakmicu više i za 10 pogodak bolju gol-razliku što nije zanermaljivo u konačnom epoliogu. 

Za manje od pola sata je Siti danas ubio svaku neizvesnost u nečemu što se ne tako davno zvalo jednim od derbija Premijer lige, pogrdno El Plastiko. Siti je furiozno došao do 4:0 posle 25 minuta igre, a onda do kraja stao na konačnih 6:0. Serhio Aguero je ispisao istoriji i postao najbolji prvenstveni strelac u istoriji Mančester Sitija, usput izjednačivši premijerligaški rekord Alana Širera po broju het-trikova (11). Jednostavno, sve je danas funkcionisalo savršeno u igri Gvardioline mašinerije i ništa nije funkcionisalo u razbijenoj četi Mauricija Sarija.

Izabrane vesti

Čelsijev horor je krenuo već u četvrtom minutu kada su naivno zaboravili na Bernarda Silvu koji je lagano prošao po desnom krlilu i imao svo vreme sveta da prebaci loptu na drugu stranu gde je Sterling bio neumoljiv i postigao prvi gol u karijeri protiv Čelsija.

Samo deset minuta kasnije je Aguero postigao evrogol udarcem sa 25 metara, raspalio tribine i ubio u pojam dezorjentisane goste. Nekoliko minuta pre toga je pomašio prazan gol, ali je već u 19. minutu dao još jedan za 3:0 i zvanje najboljeg Sitijevog strelca u istoriji kada je prvenstvo u pitanju. „Asistirao“ mu je Ros Barkli koji je napravio neverovatno glup potez u kojem se ogledala sva panika u igri Čelsija. U 254. minutu je Siti potpuno noakutirao grogiranog rivala. Opet su Sterling i Aguero mučili odbranu Čelsija dok lopta nije došla na šut Gundoganu koji je sa metara pogodio suprotan ugao.

Siti je masakrirao Čelsi u prvih pola sata i nije spuštao gas ni u nastavku. Samo nisu imali sreće da još neke šanse rezultiraju novim golovima. Gosti nie znali sa koje starne im preti opasnost. Da li sa krila po kojima su jahali Bernardo Silva i Sterling, da li kroz sredinu kojom su gazdovali De Brujne i Gundogan, da li iz peterca gde je Aguero vadio dušu na pamuk čuvarima i uvek bio korak i sekund ispred njih. Koliko je Čelsi bio nemoćan govori i to što je njegov najistureniji igrač Gonzalo Iguain jedinu šansu imao posle šuta sa 30 metara. A doveden je da postiže golove iz peterca...

Gvardiola nije imao nameru da stane. Katalonac je žustro gesitkulirao pokraj klupe i tražio još. Sterling je naterao Aspiliketu da napravi penal, a Aguero ušao u istoriju Premijer lige 11. het-trikom. Uživajući u savršenoj simfoniji svoje lake konjice, Gvardiola je dodao gas sredinom drugog poluvremena poslavši na teren Gabrijela Žezusa, Rijada Mareza i Davida Silvu. Da, takvi igrači su rezerve Mančester Sitija! I nastavili su da sakrivaju loptu Čelsiju.

Mauricio Sari verovatno nikada u karijeri nije bio ovako ponižen. Tačnije, njegova ideja, taj famozni „Sariball“ oslonjen na dominaciju kroz posed lopte i pas igru. Danas je naišao na stvarne gospodare te igre... Tačku je stavio Sterling drugim golom posla akcije Žezusa, Davida Silve i Zinčenka u kojoj gostujući fudbaleri nisu znali gde se lopta nalazi.

Mančester Siti je u najboljoj partiji sezone poslao zastaršujuču poruku u Liverpul. Preuzeo je leo tabele sa utakmicom više i boljom gol-razlikom. Uz nadu da će sledećeg vikenda slaviti duplo: pobedu nad Čelsijem u finalu Liga kupa i kiks Liverpula u derbiju sa Mančester Junajtedom na Old Trafordu. Gvardiolin tim nije mogao da izabere idealniji momnenat za pumpanje sopstvenog samopuzdanja i sejanje straja u Klopovoj svlačionici.

A Čelsi? Oni su u ozbiljnom kanalu... Doživeli su treći poraz na poslednja četiri meča. Na četiri od pet poslednjih premijerligaških duela nisu dali gol. Preskočili su ih Mančester Junajted i Arsenal, igranje evropskog fudbala četvrtkom deluje kao realan scenario i za narednu sezonu.

ENGLESKA 1 - 26. KOLO

Subota

Fulam - Mančester Junajted 0:3 (0:2)
/Pogba 14 i 65 pen - Marsijal 23/

Kristal Palas - Vest Hem 1:1 (0:1)
/Zaha 76 - Nobl 27pen/

Hadersfild - Arsenal 1:2 (0:2)
/Dijakabi 90+3 - Ivobi 16, Lakazet 44/

Liverpul - Bornmut 3:0 (2:0)
/Mane 24, Vajnaldum 34, Salah 48/

Sautempton - Kardif 1:2 (0:0)
/Stivens 91 - Bamba 69, Zohore 90+5/

Votford - Everton 1:0 (0:0)
/Grej 65/

Brajton - Barnli 1:3 (0:1)
/Dafi 76 - Vud 26, 71, Barns 74/

Nedelja
Totenhem - Lester 3:1 (1:0)
/Sančez 30, Eriksen 63, Son 90+1 - Vardi 76/

Mančester Siti - Čelsi 6:0 (4:0)
/Sterling 4, 80, Aguero 13, 19, 56 penal, Gundogan 25/

Ponedeljak
21.00: (1,75) Vulverhempton (3,50) Njukasl (5,10)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Serhio AgueroRahim SterlingIlkaj Gundogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara