Najnovije vesti
Vesti Hronika
KAZNA ZA BATINAŠA IZ SPUŽA Ubio dvojicu braće, RANIO TRUDNICU a sada maltretira zatvorenike

KAZNA ZA BATINAŠA IZ SPUŽA Ubio dvojicu braće, RANIO TRUDNICU a sada maltretira zatvorenike

Osuđeni ubica Mašan Čogurić krivično će odgovarati zbog maltretiranja i zlostavljanja cimera Milosava Rakovića zvanog Bazuka, rečeno je "Vijestima" nezvanično iz uprave spuškog zatvora. Ceo slučaj obelodanjen je kada se na internetu pojavio snimak brutalnog maltretiranja.

Nasilje u zatvoru u Spužu Foto: Vijesti / screenshot
Nasilje u zatvoru u Spužu

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) juče je obavestila Upravu policije o snimku zlostavljanja u zatvorskoj sobi, koji je objavljen na portalu "Vijesti".

Inspektori su dobili nalog da utvrde kada je i kako nastao snimak na kojem se vidi da Čogurić udara Rakovića i tera ga da se izvini njegovom drugu. Sve to snima treći osuđenik, a vide se još dvojica robijaša koji ne čine ništa da spreče zlostavljanje, već uče Rakovića da spusti ruke dok ga Čogurić bije.

Ko je batinaš sa snimka?

Mašan Čogurić nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u trajanju od 13 godina jer je 2014. godine u podgoričkom naselju Stari aerodrom ubio braću Danijela i Davorina Ćulafića usred bela dana.

Kako su crnogorski mediji ranije preneli, do konflikta je došlo u kafiću "Moskva" oko 14 sati, dok je Mašan bio u društvu prijatelja Edina Kolašinca. On je nakon svađe izvadio pištolj "magnum 357" i ispalio nekoliko hitaca u pravcu braće. Jedan je preminuo na licu mesta, dok je drugi skončao nešto kasnije u bolničkoj postelji.

Nasilje u zatvoru u Spužu
Foto: Vijesti / screenshot
Nasilje u zatvoru u Spužu

Kako je kasnije ispričao u svojoj odbrani, braću nije poznavao, a do svađe je došlo jer se prethodno, na putu do kafića, sreo sa jednim od njih koji ga je navodno upitao: "Šta me gledaš?" Prema njegovim rečima, nastavio je ka kafiću misleći da ga je Ćulafić pomešao sa nekim. Međutim, pola sata kasnije, Ćulafić se vratio u lokal sa bratiom, a verbalni konflikt kulminirao je u fizički da bi se završio smrtnim ishodom.

Da incident bude još tragičniji, jedan zalutali metak u tom metežu pogodio je i trudnicu Erninu Bećović (26) iz Podgorice, koja je u tom lokalu boravila kao gost. Trudnica je zadobila povredu nadlaktice.