• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glumci se bune: Samo još finale Zadruge da organizujemo

Izvor mondo.rs

Glumci Beogradskog dramskog pozorišta negoduju zbog ustupanja scene pozorišta manifestaciji Oskar popularnosti

 BDP glumci protiv održavanja Oskara popularnosti u Beogradskom dramskom Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Manifestacija "Balkanske nagrade 2018", poznatije pod nazivom "Oskar popularnosti" održaće se 21. februara u Beogradskom dramskom pozorištu.

"Ovaj događaj okupiće najuspešnije iz kulturno-javnog života naše zemlje u predhodnoj godini - glumce, pevače, sportiste, umetnike, pisce, uspešne firme i kolektivie koji su obeležili prošlu godinu. Za ovih 20 godina postojanja prodefilovalo je puno značajnih i zaslužnih umetnika".

Ova objava stoji na sajtu Beogradskog dramskog pozorišta, zbog čega su se oglasili glumci koji su u zajedničkom saopštenju napisali da "estradi nije mesto na sceni BDP".

Glumci u saopštenju navode da je "BDP, prema Statutu, osnovano da bi pomoglo da se upoznamo sa onim što se dešavalo na vodećim svetskim pozornicama" i protive se korišćenju na ovaj način scene "koja nosi ime jednog od najznačajnijih jugoslovenskih glumaca 20. veka. Smatramo da se time obesmišljava postojanje pozorišta i njegova misija, i izneverava pozorišna publika", napominju glumice i glumci BDP.

Beogradsko dramsko pozorište i njegov ansambl ne deli vrednosti Balkan Awards, objašnjava se u saopštenju i konstatuje da je to "manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa, kojoj nije mesto na sceni gradskog pozorišta".

"Na scenama ovog pozorišta su nastupali velikani pozorišne umetnosti koji su tu ostvarili neke od najboljih predstava tadašnjeg trenutka. Pozorište treba da predstavlja ustanovu koja se bavi prosvećivanjem društva", ističu glumice i glumci BDP i dodaju da posle ovakve odluke uprave, mogu još "jedino očekivati finale Zadruge i Parova na velikoj sceni".

Saopštenje su potpisali Ivan Tomić, Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.

Pogledajte MONDO prilog s glumcima koji nisu glumci:

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zixi

Potpisao i Marko Živić?! Pa on ne silazi sa pinka i iz emisija gde su predstavnici tog kiča i šunda

Dr

Svaka cast glumci!Normalna Srbija je uz vas,za misljenje sendvic brigade treba da vas je briga!

ххх

Не знам само зашто поједини глумци и озбиљни људи уопште себи допусте да гостују у интелектуално сиромашним емисијама, где су присутне и певаљке и остали што рекоше кич и шунд. Некада се прецизно знало ко је ко, а данас као да је све у истом лонцу збрчкано. Част изузецима који држе до себе!

SERIJE