Najnovije vesti
Vesti Svet
SA RUSIJOM JE SVE MOGUĆE "Ponaša se kao RANJENI, OSLABLJENI MEDVED koji se bori protiv demokratskih interesa"

SA RUSIJOM JE SVE MOGUĆE "Ponaša se kao RANJENI, OSLABLJENI MEDVED koji se bori protiv demokratskih interesa"

Mornarički admiral Kreg Foler, novi šef Južne komande američke vojske, zadužene za operacije u Centralnoj i Južnoj Americi i na Karibima, izjavio je da SAD ne bi trebalo da isključe mogućnost ruske vojne umešanosti u Venecueli.

Kreg Foler, sa Rusijom je sve moguće Foto: DOD / Wikipedia
Kreg Foler, sa Rusijom je sve moguće

U intervjuu za "Glas Amerike" Foler je ocenio da se Rusija ponaša kao "ranjeni, oslabljeni medved" koji se bori protiv demokratskih interesa u regionu.

- Mislim da je sa Rusijom sve moguće. Videli smo šta su uradili u Siriji i mislim da moramo da budemo spremni za sve što bi moglo da se dogodi u budućnosti - kazao je Foler.

Upitan šta se očekuje od vas kada je reč o situaciji u Venecueli, za kakve se opcije sprema Južna komanda američke vojske, Foler je odgovorio da se "koncentrišu na podršku političkom i diplomatskom rešenju".

- A, kao što se može i očekivati od vojnog komandanta, radimo na tome da obezbedimo da su američki građani, diplomate i imovina bezbedni, i na to su usredsređeni naši napori - rekao je američki admiral.

Na konstataciju novinarke da je državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio da postoje u Venecueli postoje aktivne ćelije stranih boraca koji su ratovali u Siriji, Foler je poručio da je "duga, zloćudna ruka Irana je svuda širom sveta, a njihov surogat, libanski Hezbolah, je na samom kraju te ruke".

Foto: AP, EPA / RAS Srbija

Na pitanje da li to znači da oni jesu u Venecueli, admiral je kazao da "ima apsolutno poštovanje prema državnom sekretaru".

- On ima duboka moralna uverenja i govori istinu - rekao je Foler.