Srđan Timarov: Nismo blesavi da ne vidimo šta se dešava 1Foto FoNet Bozidar Petrovic

Razlozi zbog kojih sam se potpisao i podržao građanske proteste su više nego očigledni – kaže za Danas glumac Srđan Timarov.

– Posao kojim se bavimo podrazumeva da budemo slobodni i da možemo u bilo kom društvu i pod bilo čijom kapom iznesemo svoje mišljenje, slagao se neko sa tim ili ne. To je, međutim, dosta zagušeno i onemogućeno i naše kolege kada pokušaju da iskažu drugačije mišljenje ili stav, koji se ne poklapa sa vladajućom strujom, nailaze na jako velike probleme. To ne bi smelo bilo kome da se dešava, pogotovo ne našim kolegama koji su kroz istoriju čovečanstva uvek bili tu, da stave ogledala ispred vladara, da ih kritikuju, komentarišu na satiričan ili na bilo koji drugi način. Tako je bilo, od antičke tragedije, do danas. Kada vas neko u slobodi sprečava, onda nešto nije u redu – konstatuje Timarov.

On skreće pažnju da to što su njegove kolege bile na meti zbog svojih stavova je po sebi dovoljan razlog da se sa njima solidariše.

– Treba da znaju da nisu sami, da svako od nas može sutra da se nađe u tome, a mi ne želimo da živimo u takvoj sredini i da dišemo takav vazduh. Ima nas dosta, nismo blesavi da ne vidimo šta se dešava i tu smo za sve nas. To je moj stav, a utoliko je i stav da podržavam proteste. Protesti su jasni, dolaze usled uskraćivanja kiseonika pa, ne bismo baš da se pogušimo – konstatuje Timarov. On dodaje da je najveći uspeh ovog sistema što se pobuna nije desila mnogo ranije.

– Ljudi su bili anestezirani i mislili su da ne mogu baš ništa. To je najveći uspeh ovog sistema – ističe Timarov.

Upitan da prokomentariše reči kolege Mikija Manojlovića da su umetnici izmanipulisani, Timarov odgovara:

– On čovek ima pravo na svoje mišljenje, ali je ono apsolutno pogrešno. On ima svoje utiske, a ja sam baš na suprotnoj strani njegovih impresija – zaključio je Srđan Timarov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari