Tomas Tuhel
Tomas Tuhel

Tuhel u strahu: Ne znam koliko je Edi ozbiljno povređen, znam samo da mi i za Junajted i Liverpul i Zvezdu trebaju najbolji

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.02.19. | 21:30

„Ako dvojica ključnih igrača nisu tu, naša je dužnost da nađemo rešenja“, kaže trener Pari Sen Žermena

Minimalnu pobedu nad Bordoom od 1:0 i nastavak šampionskog hoda u Francuskoj totalno je zasenila večeras povreda Edinsona Kavanija. Urugvajac je tri dana uoči gostovanja na Old Trafordu u osmini finala Lige šampiona povredio butni mišić i to dok je izvodio najstrožu kaznu.

Izabrane vesti

Trener Svetaca Tomas Tuhel kaže da ne zna kako se njegov povređeni napadač oseća.
"Nisam pričao ni sa njim ni sa lekarom po završetku utakmice. Video sam Edija i doktora na poluvremenu kada mi je rekao da ga boli mišić. Već je subota veče, a mi u utorak gostujemo u Engleskoj, utakmica je jako blizu, a ja ne znam da li ću moći da računam na njega. Moramo, kao što je uobičajeno, da sačekamo da povreda prenoći kako bismo imali preciznu dijagnozu sutra ujutru. Ne znam da li je možda sam već sada otišao na pregled, jer sam pravo iz miks zone došao na konferenciju i nisam ni bio u svlačionici. Rekao mi je samo na pluvremenu da ga je zabolelo dok je šutirao jedanaesterac, a to nije dobro", istakao je Tuhel.

Na pitanje novinara ima li plan B, ukoliko Kavani otpadne za prvu utakmicu sa Manečster Junajtedom, nemački trener odgovara:
"Sada imam puno planova B... Bez Nejmara, možda i bez Veratija i Edija definitivno spremam plan D. Ne mogu sada ni da razmišljam o tome. Moramo da skautiramo Mančester Junajted i ostanemo samouvereni i mirni. Moje ideje su jasne, za savaku utakmicu, bilo da je Mančester Junajted, Liverpul ili Crvena zvezda, trebaju mi naši glavni igrači, oni sa samopouzdanjem, iskustvom i kvalitetom. Navikli smo da igramo velike utakmice pod pritiskom, da ga kontrolišemo i nosimo se s njim. Ali, ako dvojica ključnih igrača nisu tu, naša je dužnost da nađemo rešenje. Teško je, veliki je izazov, a posebno ako uspemo da napravimo rezultat bez nekoliko glavnih fudbalera, onda je to velika stvar", zaključio je Tomas Tuhel.

Foto: Reuters


tagovi

Tomas TuhelEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara