Najnovije vesti
Vesti Politika
Poslanik Dveri objavio sliku na kojoj nosi vešala

Poslanik Dveri objavio sliku na kojoj nosi vešala

Poslanik Dveri Srđan Nogo objavio je na svom Tviter nalogu sliku na kojoj se vidi kako nosi improvizovana vešala.

srdjan nogo screenshot youtube Srpski pokret DVERI Foto: Srpski pokret DVERI / youtube
srdjan nogo screenshot youtube Srpski pokret DVERI

U natpisu koji prati fotografiju, Nogo je naveo da je vešala poneo na sinoćnji protest.

Inače, na prošlom protestu jedan maloletnik nosio je maketu vešala, nakon čega je priveden, a potom i pušten. Osim njega, priveden je i još jedan muškarac, koji je ostao u pritvoru.

Tokom dana, na društvenim mrežama razvila se rasprava upravo oko vešala sa prošlog protesta između ministra policije Nebojše Stefanovića i Srđana Noga, a više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Stefanović osudio pojavljivanje vešala na jučerašnjem protestu

Ministar policije Nebojšša Stefanović sinoć je u izjavi za Dnevnik RTS osudio ponovno pojavljivanje veššala na protestu u Beogradu.

"Očekujem da nadležžni državni organi postupe u sklada sa svojim ovlaššćenjima, a pre svega da su lideri SzS nosili veššala, njihovi poslanici, visoki funkcioneri ukazuje da oni ne razumeju šta je sušština ono ššta građani Srbije žžele i da ne postoji politički program", rekao je ministar policije.

Stefanović je ocenio da "kada nema formulacije programa koji nudi neššto građanima, onda veššala postaju politika".

"Mislim da je to šštetno za imidžž Srbije i šštetna poruka građanima", zaključio je Stefanović.

Đukić Dejanović: Vešala su pretnja i agresija

Funkcionerka SPS Slavica đukić Dejanović istakla je danas da ta partija i ona lično osuđuju izražavanje nezadovoljstva na protestima putem iznošenja vešala, ocenjujući da nije reč o nezadovoljstvo već o pretnji i agresiji.

Đukić Dejanović za Tanjug podseća da je pravo svakog čoveka u Srbiji, kao i u drugim državama da ima svoj politički stav i da ga izrazi, čak i u demonstracijama koje su u skladu sa zakonom, međutim, ponovo pojava vešala koje građane asocira na smrt, strah i užas govori da izražavanje nezadovoljstva poprima jedan karakter izražavanja agresije prema neistomišljenicima.

"I kao što se traži od pripadnika vlasti sasvim osnovano da imaju spremnost na dijalog, da čuju i drugo mišljenje, tako građani verovatno očekuju od učesnika bilo kakvog protesta da ne gađaju jajima institucije koje predstavljaju Srbiju, da ne nose vešala koja asociraju na izuzetno neprijatne događaje. Šta znači taj simbol visibaba na vešalu. Hoće li njihov program rada biti vešala?", upitala je đukić Dejanović.

Funkcionerka SPS je poručila da ta stranka najoštrije osuđuje takav način izražavanja nezadovoljstva.

"To zapravo nije nezadovoljstvo, to je pretnja, to je agresija, to je i lični ambiciozni stav koji je frustriran i koji se ne može ostvariti na drugi način nego demonstriranjem i širenjem straha", rekla je Đukić Dejanović.