Krade se sve što nije prikovano za pod

Torbe, mobilni telefoni, medicinska oprema, saksije s biljkama - sve što nije prikovano za pod krade se po nemačkim bolnicama.

Izvor: B92

Subota, 09.02.2019.

18:04

Krade se sve što nije prikovano za pod
Ilustracija: Freeimages.com

To je pokazalo istraživanje po kojem godišnje štete iznose milione evra.

Lopovi iskorišćavaju anonimnost u ogromnim bolničkim kompleksima i nemoć pacijenata a bolnice imaju ograničene mogućnosti da se bore protiv toga jer moraju da balansiraju između otvorenosti i sigurnosti pacijenata.

U saveznoj državi Severnoj Rajni-Vestfaliji, na primer, zabeleženo je gotovo 6.500 slučajeva krađe u bolnicama u 2017., pokazuju podaci saveznog biroa za istragu kriminala.

U Baden-Virtembergu na jugozapadu zemlje štete su u 2017. dostigle rekordne nivoe od gotovo 2,75 miliona evra, prenela je Hina.

Bolnice se teško bore protiv toga i u saveznom birou za istrage objašnjavaju da je problem što su bolnice veliki kompleksi s nekontrolisanim pristupom pa je lopovima lako da uđu u bolnice i prekopaju fioke i ormare u praznim sobama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: