Dvogodišnje dete preminulo u bolnici u Čačku

Rano jutros u čačanskoj bolnici preminulo je dete staro dve godine i osam meseci.
Dvogodišnje dete preminulo u bolnici u Čačku
Foto: Pixabay
Ono je, kako navode u bolnici, sinoć posle 20 časova primljeno sa znacima respiratorne infekcije.
 
Nakon pregleda dete je smešteno na Odeljenje pedijatrije, gde su sprovedene sve neophodne dijagnostičke procedure, navodi se u saopštenju bolnice dostavljenom medijima.
 
Kako kažu, pružena mu je adekvatna terapija uz praćenje vitalnih funkcija koje su bile stabilne na poslednjem pregledu jutros oko četiri sata.
 
Iz bolnice navode da je ubrzo nakon toga došlo do iznenadnog pogoršanja i da je dete, uz sve mere reanimacije, preminulo oko 5.30.
 
"O ishodu su obaveštene sve nadležne ustanove i podnet je zahtev za kliničku obdukciju, o čemu će javnost biti obaveštena od strane nadležnih službi", navodi se u saopštenju Opšte bolnice u Čačku.
  • Aleksandra

    13.02.2019 07:21
    Biti bolestan u zemlji Srbiji
    Ne dao Bog nikom biti bolestan u zemlji Srbiji
  • Nik

    09.02.2019 19:37
    Nešto nije u redu
    Zdravstveni sistem je potpuno omanuo. Umesto da se preduzimaju mere kao što su bile pre 40-tak godina prilikom pojave velikih boginja (mobilizacija celokupnog zdravstvenog sistema, uvođenje karantina za obolele da se bolest ne bi dalje širila, obezbeđivanje dovoljne količine antivirusnih lekova), vlastima je najbitnije da saopšte da nema razloga za paniku, da je ovo sve uobičajeno itd. Ovo nam preti svima i ima puno razloga i za paniku i za strah.
  • Alisa

    09.02.2019 19:15
    Strasno
    Ovo je dno dna..pa ni u decijoj bolnici u NS nije nista bolje ..Kadrovi odlaze a ostaju samo oni nesposobni koje niko nece..i oni guraju sve privatno..A to koliko ih je umrlo od gripa sumnajm da je tolikomalo ljudi..samo se podaci ne otkrivaju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.