Vulin: Hardainaj ljut jer vidi da je nezavisnost sve dalje a sud za ratne zločine sve bliže; Srbija nije izazvala ratove

V.M./Tanjug

08. 02. 2019. u 17:38

Ramuš Haradinaj, po sopstvenom priznanju ubijajao je Srbe. Oslobođen je jer su svedoci protiv njega pobijeni, poručio je Vulin

Вулин: Хардаинај љут јер види да је независност све даље а суд за ратне злочине све ближе; Србија није изазвала ратове

Foto: Tanjug

"Na sednici Saveta bezbednosti UN bilo je naslednika i predstavnika kriminalaca, ali oni su došli iz Prištine gde vladaju narko karteli i ratni zločinici", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu Bedžeta Pacolija da je Srbija odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu, a da je ministar Dačić "zamenik balkanskog koljača Slobodana Miloševića".


"Neosudjeni ratni zločinac Ramuš Haradinaj je ljut jer vidi da od kako Vučić vodi pregovore sa Prištinom nezavisnost je sve dalje a sud za ratne zločine sve bliže. Vučić je predsednik svih Srba a Haradinaj nije ni svih Šiptara. Otuda buka i bes Haradinaja i mirnoća i hrabrost Vučića", komentar je ministra odbrane, Aleksandara Vulina, na ocenu Ramuša Haradinaja da je izjava predsednika Srbije da ne priznaje granice KiM ratnohuškačka i agresivna.

Vulin kaže da ima i koljača u balkanskoj politici, ali da su oni u vladi Prištine.

"Ramuš Haradinaj, po sopstvenom priznanju ubijajao je Srbe. Oslobođen je jer su svedoci protiv njega pobijeni. Sulejman Seljimi savetnik Haradinaja pravosnažno je osuđen za zločine protiv civilnov stanovništva, trenutno na uslovnoj slobodi, Rustem Beriša, tzv. ministar kosovskih bezbednosnih snaga, pravosnažno je osuđen na 15 godina za ubistvo vojnika Vojske Jugoslavije", navodi Vulin.


PROČITAJTE JOŠ: Vulin: Vučić izabrao budućnost Srbije, opozicija sukobe

On dodaje da je i Fatmir Ljimaj, tzv. šef pregovaračkog tima Prištine, optužen je za zločine protiv čovečnosti, i zaključuje da Srbija nije izazvala ratove,a da jeste ne bi izmišljali masakar u Račku kao opravdanje za bombardovanje Srbije", izjavio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Milan

08.02.2019. 17:55

Haradinaj je zlo koje ne sme da bude na slobodi, a kamo li da se bavi jednim takvim poslom.

Brane

08.02.2019. 18:19

Kod Haradinaja se sve češće javlja bes jer mu po pitanju stvaranja države Kosovo ne ide sve po planu.

ivan

08.02.2019. 21:38

Haradinaj mora da shvati za sve sto su zeleli da napakoste Srbiji, samo su sebi naneli zlo.

Jagodinac

09.02.2019. 05:57

Ja ne znam o cemu vulin trabunja oni su nezavisni vec 11 godina i umesto da se kosovo podeli bez ikakvih pomisli na presevsku dolinu vi i siptari samo stvarate tenzije kojim pogorsavate zivot srbima na kosovu

Гојко

09.02.2019. 09:29

Није ми јасно шта је прелепа италијанска Албанка,славна певачица ,Ана Окса,нашла у овом Беџету Пацолију,да му неко време буде жена.Чак сам и ја много лепши од њега ( LOL ).