Hyundai preskače sajam u Ženevi, Kia ima drugačiju strategiju

Mesec dana uoči početka ženevskog auto-salona, Hyundai je potvrdio da neće izlagati svoje automobile na toj manifestaciji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.02.2019.

12:30

Hyundai preskače sajam u Ženevi, Kia ima drugačiju strategiju

Svedoci smo da veliki evropski sajmovi automobila, koji su ranije bili veoma bitni za proizvođače, sve više gube na značaju.

Auto-kompanije se postepeno okreću drugim vidovima promocije i prezentacije novih modela, pa više nije retkost da sajmove u Ženevi, Parizu ili Frankfurtu preskoči po 5-6 velikih svetskih imena iz automobilske industrije.

Kako kažu u Hyundaiju, kompanija ove godine "istražuje druge, inovativne strategije za lansiranje novih modela", umesto tradicionalnog predstavljanja vozila na sajmu u Ženevi.

Ipak, korejski proizvođač kaže da će biti prisutan na drugom velikom evropskom sajmu automobila, onom jesenjem u Frankfurtu. Pored Hyundaija, u Ženevi 2019. neće izlagati ni Volvo, Ford, Jaguar i Land Rover. Neki od ovih proizvođača preskaču sajam zbog slabe prodaje na određenim tržištima, a drugi jer nemaju u najavi premijere novih vozila.

Sa druge strane, Hyundaijev sestrinski auto-brend Kia biće prisutan na ovogodišnjem salonu sa svojim automobilima.

Jedan od noviteta ovog proizvođača u Ženevi mogao bi da bude najavljeni novi krosover, baziran na modelu Ceed. Spekuliše se da će ovo vozilo poneti oznaku XCeed i da će biti dostupno samo u verziji sa prednjim pogonom, bez varijante 4x4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: