Najnovije vesti
Vesti Beograd
"CAR GO" NASTAVLJA DA RADI Osnovali udruženje građana koje će pružati NESVAKIDAŠNJU USLUGU

"CAR GO" NASTAVLJA DA RADI Osnovali udruženje građana koje će pružati NESVAKIDAŠNJU USLUGU

Osnivanjem udruženja građana "Car:Go" i potpisivanjem sporazuma između njega i istoimene kompanije omogućen je nastavak obavljanja delatnosti ovog preduzeća.

taksisti Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
taksisti

Kako navodi Aleksandar Vučić, predsednik ovog novonastalog udruženja, glavna delatnost kojom će se baviti je "pružanje inovativne pomoći na putu". Udruženje trenutno ima oko 50.000 članova, a svi zainteresovani se mogu priključiti ovom udruženju instaliranjem aplikacije i prihvatanjem uslova rada.

Sporazum je sklopljen danas
Foto: RAS Srbija
Sporazum je sklopljen danas

Novonastalo udruženje je neprofitno, te pravna i fizička lica sa teritorije cele Srbije mogu postati njegovi članovi, a ciljevi ovog udruženje su: rad na unapređenju urbanog sistema inovativne pomoći na putu i zagovaranje proizvoda kojima se najmanje zagađuje okolina.

Iako je pre tačno tri meseca na osnovu odredbi Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju kompanija "Car:Go" izgubila mogućnost obavljanja taksi usluge, čelnik ove kompanije Vuk Gubernić i grupa mladih pravnika došli su do zaključka da ovaj zakon ne obavezuje "Car:Go" jer on nije ni taksi, ni javni prevoz, te će nastaviti sa radom.

Na čelu "Car:Go" - Aleksandar Vučić

Koincidencija koja je rezultiralia istim imenom i prezimenom predsednika udruženja građana "Car:Go" i predsednika Srbije nije promakla pojedinim novinarskim ekipama, te su ga na konferenciji za medije upitali "da li je u srodstvu sa predsednikom zemlje i da li vidi neku sličnost u njihovim položajima i kampanjama" koje obojica vode, a tiču se budućnosti građana.

Aleksandar Vučić (Car:Go)
Foto: youtube
Aleksandar Vučić (Car:Go)

Aleksandar Vučić je međutim odgovorio da je u pitanju splet okolnosti i čista slučajnost, te da nije u srodstvu sa predsednikom Vučićem.