Miniran trejd veka, evo ko će sve danas promeniti klub u NBA

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 07.02.2019.
11:02
Izvor: Sportske.net

Potpuna ludnica u najjačoj ligi na svetu.

Beta/AP Photo/Gerald Herbert
Beta/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Do kraja roka za trejdove ostalo je oko deset sati, a sinoć je napravljen veliki broj promena.

Setimo se da su juče preko dana završena dva velika posla, Filadelfija je dovela Tobajasa Herisa, Bobana Marjanovića i Majka Skota iz LA Klipersa, u suprotnom smeru poslali su Lendrija Šameta, Vilsona Čendlera i Majka Muskalu.

Šta bi to moglo da znači za Bobija pročitajte OVDE, u svakom slučaju, ideja uprave Filadelfije je da po završetku sezone produži ugovore sa Batlerom i novajlijom Herisom i tako na okupu zadrži veliku četvorku.

Lejkersi su dobili kvalitetnog šutera u Redžiju Buloku, kojeg su trejdovali za Svjatolsava Mihailjuka i pika sa nekog od narednih draftova.

----

Milvoki i Detroit su razmenili igrače, talentovani Ton Mejker je završio među Pistonsima, dok je Stenli Džonson pojačao četu Majka Budenholcera.

----

Sansi su obavili trejd sa Majamijem, Rajan Anderson se preselio na Floridu, dok je put Arizone otišao Tajler Džonson. Sa Džonsonom je ka ekipi Igora Kokoškova krenuo i Vejn Elington, ali će on najverovatnije biti vejvovan, kako bi potpisao ugovor sa Lejkersima.

Dakle, Kokoškov je dobio novog beka u rotaciji, Tajlera Džonsona, kvalitetan šuter, videćemo kako će se snaći kod srpskog trenera. Rajan Anderson karijeru nastavlja u Majamiju, dok se Vejn Elington kao slobodan igrač seli u Lejkerse.

----

Toroto je obavio trejd sa Filadelfijom, put Siksersa otišli su Malaki Ričardson i prava na Emira Preldžića za novac.

----

Vizardsi su veoma aktivni, Oto Porter Džunior je poslat u Čikago Bulse, u zamenu za Bobija Portisa i Džabarija Parkera, veliki trejd, u prestonici je i pik sa drafta 2023. godine (druga runda), videćemo ko je bolje prošao u ovoj priči.

Vošington je obavio još jedan važan trejd, Markif Moris je poslat u Nju Orleans Pelikanse za Veslija Džonsona. Igrački su, jasno, Vizardsi ostali oslabljeni u ovom trejdu, ali su se rešili Morisove plate, te su sada u situaciji da ne moraju da plaćaju tzv. "porez na luksuz".

Za njih je bitno i da su prelomili, Bredli Bil sasvim sigurno neće biti trejdovan ove sezone, videćemo kako će im pomoći ova osveženja u rosteru.

----

Veliki trejd obavili su Sakramento Kingsi, Klivlend Kavsi i Hjuston Roketsi.

Bogdanović i Bjelica će u nastavku sezone za saigrača dobiti Aleka Burksa, dok će Divac dobiti pika druge runde. Kavalirsima iz Hjustona dolaze Markis Kris i Brendon Najt, kao i pik prve runde, dok će Harden za saigrače dobiti Imana Šamperta, Nika Stauskasa i Vejna Boldvina.

Srpski duo iz Kalifornije je dobio još jednog novog saigrača, kako je Harison Barns iz Dalasa trejdovan u Sakramento. Maveriksi su dobili Džastina Džeksona i Zeka Rendfola.

Za kraj, kako stoje stvari, od trejda između LA Lejkersa i Pelikansa neće biti ništa.

Dejvis

Videćemo da li će doći do nekog preokreta u poslednjim satima, ali Nju Orleans još nije dao odgovor na novu ponudu "Jezeraša".

Razne priče kruže NBA ligom, Pelikansi su navodno zagrizli za Džejsona Tejtuma iz Bostona, iako je Dejvisov otac izjavio da "Obrava" neće u Masačusets.

Tu je naravno i činjenica da Irving i Dejvis ne mogu da igraju zajedno zbog Rouzovog pravila, pa je ideja Nju Orleansa da sa Bostonom matematiku naprave tek preko leta.

Sa druge strane, postoji i priča da Pelikansi od starta nisu planirali da trejduju sa Lejkersima, jer su iznervirani čitavom situacijom oko Riča Pola i Dejvisove javne želje da zaigra sa LeBronom.

Oni navodno nisu ni razmatrali ponude iz "Grada anđela", već su namerno uporno zahtevali više i sve detalje iznosili u javnost.

Čeka se rasplet i oko Marka Gasola, koji će najverovatnije u Šarlot, dok bi i Majk Konli mogao da napusti Memfis, Juta je ponudila Rikija Rubija, Derika Fejvorsa i pikove za njegove usluge, ali sam Konli navodno nije zainteresovan, želi na Istok.

Niksi traže tim koji bi prihvatio Kanterovih 18 miliona dolara godišnje, ukoliko ga ne pronađu, sva je prilika da će otkupiti njegov ugovor i Turčina poslati na tržište slobodnih igrača.

Videćemo da li će se nešto promeniti, rok traje do večeras u 21h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebrons
Thursday, 07.02.2019
18:44

TALENTOVANI Ton Mejker? Niti je pokazao talenat, niti ima godina koliko kaže da ima.

avatar
UGASICE SE partizai
Thursday, 07.02.2019
14:47

Niksi bi mogli na leto da dovedu brat bratu 7 all star igraca :D