Srpske teniserke pobedile Gruziju na startu I grupe Evroafričke zone Fed kupa 1Foto: Marija Lukač

Izgleda da srpski ženski tenis ipak ima svetlu budućnost u eri posle Ane Ivanović i Jelene Janković.

Fed kup reprezentacija Srbije pobedila je Gruziju sa 2:0 u prvom kolu I grupe Evroafričke zone u engleskom Batu, a prvi trijumf našoj zemlji donele su Ivana Jorović i Olga Danilović.

Srbija će danas (11.00) igrati protiv Turske, a u petak protiv Hrvatske. Najbolji tim iz grupe sastaće se u finalu u Batu protiv najbolje ekipe iz druge grupe u kojoj su: Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Najuspešniji sa turnira u Batu igraće u aprilu baraž za ulazak Svetsku B grupu Fed kupa. Rival u baražu biće reprezentacija koja pobedi na turniru koji se paralelno održava u poljskom gradu Zjelona-Gora, a gde su osim Poljske učesnici još i: Rusija, Ukrajina, Estonija Bugarska, Danska i Švedska.

Ivani Jorović je u prvom meču protiv Marijam Bolkvadze trebalo samo 70 minuta za pobedu – 2:0 (6:3, 6:1). Jorović je od starta meča držala sve konce igre u svojim rukama, a naročitu dominaciju pokazala je u drugom setu, gde je protivnici dozvolila da joj „otkine“ samo jedan gem.

Selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić poslala je na drugi singl meč Olgu Danilović, kojoj je za pobedu nad Katarinom Gorgodze trebalo sat i po – 2:0 (7:5, 6:3). I u ovom meču je neizvestan bio samo prvi set, kada je Gorgodze uspela da uzme čak pet gemova, dok je u drugom Danilovićeva odigrala znatno bolje.

Pošto je Srbija povela sa 2:0 i tako već ubeležila pobedu, odnosno upisala prva dva boda na tabeli, predstavnici dve reprezentacije dogovorili su se da se ni ne odigra meč dublova u kome su Jorovićeva i Danilovićeva trebale da nastupe zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari