Sreda, 06.06.2001.

11:12

BIVSI KOMANDANT OVK SE VRATIO NA KOSOVO

Izvor: B92

Default images
Jedan od bivsih komandanata OVK Tahir Zemaj se vratio na Kosovo i u intervjuu listu “Koha ditore” izjavio da je “dosao na poziv otazdbine da bi povecao profesionalizam u Oslobodilackoj nacionalnoj armiji”. Kako se prenosi u tekstu, radi se o jednom od najkontroverznijih osoba rata na Kosovu koji tvrdi da se vratio da bi ujedinio Albance protiv rasporedjivanja srpskih trupa u kopnenoj zoni bezbednosti, protiv ofanzive makedonske armije, protiv zida u Mitrovici i najavljenog povratka 170.000 Srba na Kosovo. “Ja sam na Kosovo dosao da bi te probleme resili demokratski”, navodi se u tekstu. ”Na Kosovo sam se vratio da ponudim svoje usluge u ovom presudnom momentu. Uz pomoc svog autoriteta, imamo mogucnost da ujedinimo politicke faktore Kosova ka nasem zajednickom cilju unapredjivanju Kosovskog zastitnog korpusa na visi nivo i nezavisnost Kosova”, rekao je Zemaj listu “Koha ditore”. Zemaj je takodje potvrdio da su ga kontaktirali i zvanicnici iz Haskog tribunala. “Oni su me pozvali, ovo govorim javno po prvi put. Ja sam ucestvovao u ratu kao i zitelji Kosova koji se boje da javno to iznesu. Mi znamo mnogo stvari, u svakom slucaju stvari pocinju polako da isplivavaju na povrsinu”, navodi se izmedju ostalog u tekstu, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: