Ljimaj: Priština treba da nastavi dijalog sa Beogradom

Fatmir Ljimaj, kopredsednik prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, izjavio je da Priština treba da nastavi taj proces, prenela je GazetaExpres.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2019.

22:21

Ljimaj: Priština treba da nastavi dijalog sa Beogradom
Foto: EPA-EFE/Kushtrim Ternava

On je dodao da Priština nije u obavezi i da prihvati svaki sporazum koji joj bude ponuđen.

Učestvujući u emisiji "Presing", televizije T7, Ljimaj je ocenio da nema dileme da s tim u vezi postoje različita gledišta te da su, kako tvrdi, "dve od tri pozicije u dosadašnjem dijalogu nanele štetu Kosovu".

Zato je, kaže, svrha da se s tim u vezi postigne saglasnost, na čemu tim za dijalog i radi.

Ocenio je i da pojedinačni stavovi takođe ne pomažu Kosovu, a kao primer je naveo opciju korekcije granice za koju se zalaže kosovski predsednik Hašim Tači.

Prema Ljimaju, to je "savez Preševa sa Kosovom".

Rekao je i da u ovom trenutku ne veruje Tačiju i smatra da ni, kako kaže, kosovski predsednik, kao ni drugi nosioci institucija u zemlji ne mogu da iznose pojedinačna mišljenja.

Smatra i da Srbije ne doprinosi tvaranju uslova za nastavak dijalog.

"Mi kao Kosovo treba da idemo u dijalog. Međutim, ne moramo prihvatiti svaki sporazum koji nam bude ponuđen", kazao je LJimaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: