Pompeo: Venecuela da deblokira dostavu pomoći

Šef američke diplomatije Majk Pompeo zatražio je od vlasti predsednika Venecuele Nikolasa Madura da deblokiraju dostavu humanitarne pomoći, javlja Frans pres.

Izvor: Beta

Sreda, 06.02.2019.

21:55

Pompeo: Venecuela da deblokira dostavu pomoći
EPA-EFE/Andre Pain

"Režim Madura treba da dozvoli pomoć gladnom narodu", naveo je Pompeo na Tviteru.

Agencija AP prenela je ranije danas da je vojska Venecuele postavila barikade na mostu na graničnom prelazu s Kolumbijom kako bi blokirala ulazak humanitarne pomoći u zemlju.

Most je juče blokiran cisternom za gorivo, prikolicom i ogradom kod kolumbijskog pograničnog grada Kukuta.

Opozicioni lider Huan Gvaido koji se proglasio za privremenog predsednika Venecuele rekao je da će hrana i lekovi početi da stižu u Venecuelu uprkos protivljenju Madura koji smatra ti pomoć kao izgovor za američku vojnu intervenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: