Dačić: Ogovaranje Srbije po svetu nikome ne služi na čast

Tanjug

06. 02. 2019. u 20:30

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da veoma negativno gleda na izjave lidera opozicionih stranaka koji u inostranstvu iznose stavove koji ne daju realnu sliku o Srbiji

Дачић: Оговарање Србије по свету никоме не служи на част

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da veoma negativno gleda na izjave lidera opozicionih stranaka koji u inostranstvu iznose stavove koji ne daju realnu sliku o Srbiji.


Dačić je u Vašingtonu, gde učestvuje na Ministarskoj konferenciji Globalne koalicije za borbu protiv DAEŠ-a podsetio da je i pre nekoliko dana upozorio da ne treba mešati unutrašnje-političke sukobe i međustranačke odnose u Srbiji sa predstavljanjem naše zemlje u inostranstvu.

"Zato veoma negativno gledam na različite izjave i nastupe lidera opozicionih stranaka Đilasa, Jeremića i ostalih koji u inostranstvu iznose stavove o Srbiji koji ne odgovaraju realnom stanju", rekao je ministar spoljnih poslova.


PROČITAJTE JOŠ: Dačić: Ako u narednih godinu ili dve ne bude dogovora sa Prištinom teško da će ga skorije biti

Dodao je da s obzirom da se često nalazi na međunarodnim skupovima nikada ocene kakve iznosi opozicija nije čuo od predstavnika međunarodne zajednice, primetivši da stavovi opozicionih lidera ne stvaraju dobru sliku o Srbiji i nanose štetu nacionalnim i državnim interesima.

"Neophodno je da se u Srbiji sačuva politička stabilnost, to je važno za dijalog koji treba da bude nastavljen sa Prištinom, to je važno i za budućnost Srbije", poručio je šef srpske diplomatije.

On podseća da svi predstavnici međunarodnih organizacija ocenjuju da je Srbija na dobrom putu i zaključuje da "ogovaranje Srbije u međunarodnim krugovima svakako ne može da služi na čast bilo kome".


DAČIĆ: USPEH BORBE PROTIV TERORIZMA ZAVISI OD SARADNJE DRŽAVA

Gotovo da nema grada u svetu koji nije bio žrtva terorističkih akata, ocenio je večeras ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i istakao da će uspeh borbe protiv terorizma zavisiti od saradnje država, odnosno bezbednosnih struktura, policija, bezbednosnih službi.

Dačić je, u Vašingtonu gde je učestvovao na Ministarskoj konferenciji Globalne koalicije za borbu protiv DAEŠ-a, naveo da je Srbija spremna da borbi protiv terorizma da veoma aktivan doprinos.

Istakao je da je veoma bitno i to što se predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio na konferenciji jer, kaže, to je pokazalo da je borba protiv terorizma tema koja je visoko na agendi SAD.


PROČITAJTE JOŠ: "AKO NEKO POKUŠA DA TE UBIJE, DA ZNAŠ DA SMO MI": Pacoli pretio Dačiću smrću na skupu u Bukureštu

"Srbija je deo Koalicije za borbu protiv DAEŠ-a. Upozoravamo na to da postoje veliki problemi, naročito kada je reč o regrutovanju stranih boraca iz našeg regiona", rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je podsetio da je teritorija Kosova i Metohije, kada se gleda ukupan broj stanovnika, teritorija sa koje je bilo najviše učesnika ratova u redovima DAEŠ-a.

"Veliku opasnost predstavlja to da će se oni vratiti u naš region i da će se preneti teroristička dejstva i na naš region", istakao je Dačić.

Kaže da, imajući sve to u vidu, Srbija će nastaviti sa svojim aktivnim učešćem u Koaliciji za borbu protiv DAEŠ-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sergio

07.02.2019. 02:31

Kod nase opozicije a dobrim delom i naroda ne postoji nacionalni interes, samo licni. Tako da nema tu sta da se ne razume.... To smo mi....

kiza

07.02.2019. 07:42

Olos elita, koja blati poziciju naokolo. odvojena je od svog naroda. :Pogubilki su svaki kompas, udaraju na sve strane, kao besan pas koji grize ruku koja ga hrani.

Mika Ludak

07.02.2019. 12:14

@kiza - KO je pogubio kompas, i ko je besan pas, može se videti svakodnevno na obaveznim propovedima na Pinku. A blatiti je lako, ako možeš da lažeš koliko ti volja!