"SAD će nastaviti da predvode borbu protiv ID"

SAD će nastaviti da predvode borbu protiv Islamske države uprkos najavljenom vojnom povlačenju iz Sirije.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2019.

19:32

Foto: GettyImages

To je izjavio šef američke diplomatije Majk Pompeo na sastanku predstavnika zemalja u međunarodnoj koaliciji koja se bori protiv džihadista.

"Priroda borbe se menja zbog teritorijalnog poraza Islamske države u Iraku i Siriji", rekao je Pompeo na sastanku na kojem je učestvovalo više od 70 predstavnika zemalja i organizacija koje učestvuju u koaliciji.

Prema njegovim rečima, borba ne mora da bude prvenstveno vojna, zbog čega je predsednik SAD Donald Tramp najavio povlačenje američkih vojnika.

Pompeo je rekao da Islamska država ostaje pretnja pozivajući članove međunarodne koalicije da ponovo potvrde svoj cilj, koji je konačni poraz džihadista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: