ZABRANA 5 GODINA: Moskovski sud ne dozvoljava Slađani Erić da uđe u Rusiju

B. Vlahović

06. 02. 2019. u 19:33

Odbojkašicu tri dana držali na aerodromu, pre nego što su je proterali u Srbiju

ЗАБРАНА 5 ГОДИНА: Московски суд не дозвољава Слађани Ерић да уђе у Русију

Slađana Erić Foto: N. Paraušić

OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“: MOSKVA

SLAĐANA Erić nije kriva, ali ispašta zbog greške svog kluba Proton-Saratova, koji joj nije sredio dokumenta za višemesečni boravak u Rusiji. Naša odbojkašica nije samo deportovana iz Rusije, već joj je Moskovski sud za prekršaj prekoračenja boravka izrekao kaznu na pet godina zabrane ulaska u Rusiju.


Kazna je prestroga kada se zna da je trofejna igračica žrtva nečije aljkavosti. Ipak, postoji nada da se uz dobru volju domaćina kazna može ublažiti, jer Erićeva, koja je pojačala klub decembra prošle godine, nije kriva što je imala velike neprijatnosti zbog vize.



Kada se već stvorio problem, Erićeva se obratila konzulu Srbije u Moskvi Milanu Živkoviću, koji ju je posavetovao da se njen klub i Odbojkaški savez obrate ruskim vlastima za skidanje kazne, tim više što postoje tradicionalno dobri odnosi i naši sportisti i treneri su uvek bili dobro primljeni u Rusiji. Zato i ostaje nada da će se problem Slađane Erić završiti hepiendom i da će ona ponovo zaigrati za ekipu Saratova.


Rukovodstvo kluba je priznalo svoju grešku što na vreme nije obezbedilo radnu vizu i sva potrebna dokumenta nekadašnjoj srpskoj reprezentativki, koja je zbog toga imala neprijatnosti na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo", odakle je deportovana u Srbiju.


TRI DANA NA AERODROMU

PODSETIMO, kada je klub krenuo na utakmicu u Čeljabinsk, 27. januara, morali su da putuju preko Moskve. na aerodromu su zadržali Erićevu jer nije imala urednu vizu. Tri dana su je držali na aerodromu, a zatim su je proterali u Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

bager

07.02.2019. 07:19

@Vuk - A mogla je na vremme da trazi od uprave kluba ,,znaja je dokle joj vazi viza,,valjda je mislila da je boginja pa nju nece dirati ,,ali nije to Srbija banana drzava,,Mnoge zemle drze do svojih zakona i jednak je prema svima,,Sad neka proba da trazi obestecenje od kluba

Zeljko

07.02.2019. 06:02

Zakon je zakon i on mora da se postuje... Mogla je pred istek vize da izadje iz zemlje

Бориша

07.02.2019. 09:36

@Sinisa Stojcic - Није дужност службеника да процењује ко је брат,а ко је сестра.Човек не тумачи закон,него га примењује.Сувише дуго у овој земљи закони могу да се спроводе овако или онако,све по потреби.Жена није имала уредне папире,а ко је крив,тоје друга прича.

stanoje

08.02.2019. 02:06

@Sinisa Stojcic - Ovo samo dokazuje da je birokratija jos uvek jaka u Rusiji. Kod nas sam se nagledao slicnih suludih situacija.

Један из Братства

07.02.2019. 18:58

Шта се овде појединци одмах јављају са злурадим коментарима, Руси ово, Руси оно. Срам вас било!

nadnacionalni ateista

07.02.2019. 22:26

@Један из Братства - @Jedan iz Bratstva.Izvini, a o kojem ti to bratstvu? Normalnom čovjeku su brat ili braća samo oni koji imaju istog oca i majku kao i on.Svi ostali mogu biti samo rođaci, komšije,prijatelji, poslovni saradnici......