Dostupni linkovi

Davor Dragičević: Ne bojim se, ali hoće da me ubiju


Davor Dragičević
Davor Dragičević

Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića, kazao je večeras u ekskluzivnom razgovoru za televiziju N1 da ne želi otkriti lokaciju na kojoj boravi poručivši da je u sigurnim rukama.

Dragičević za kojim je, raspisana potjernica nakon protesta u Banja Luci krajem prošle godine, medijima je bio nedostupan sve do danas kada je govorio o razlozima odlaska iz Bosne i Hercegovine.

''Ja se ne bojim, ja sam se sklonio, nisu uspjeli u svojim namjerama. Legalista sam jedanaesti mjesec. Mene hoće da ubiju Dodik, Lukač i čitav MUP Republike Srpske. A snage imam i upornosti imam. Obećao sam svom djetetu na grobu'', rekao je on.

Ponovio je ranije tvrdnje da su u vrhu ministarstva policije Republike Srpske ''zločinci i ubice''.

''Dokazi svi postoje, ne znam kome više da ih ponudim, narodu ili Tužilaštvu. Ovo je lična osveta, ali neće, uskoro će grob Davida Dragičevića biti izmješten. Ne mogu više ući u svoju kuću, ne mogu vidjeti svog cuku, prijatelje i grad u kojem sam odrastao. Eto kakva vam je država. To je zločinačko mafijaška organizacija'', dodao je Dragičević, govoreći uživo za N1 televiziju sa lokacije koju nije želio da otkrije.

Tvrdi da nije u azilu, da nije bjekstvo, već da se sklonio da ga ne ubiju i likvidiraju.

Potvrdio je da će grob Davida Dragičevića biti izmješten iz Bosne i Hercegovine.

Davor Dragičević se pojavio u javnosti prvi put poslije 30. decembra prošle godine, kada je posljednji put viđen u Banjaluci nakon velikog skupa "Pravda za Davida" i protestne šetnje ulicama Banjaluke.

MUP RS je zabranio sva javna okupljanja grupe "Pravda za Davida", koja je održavala skupove na Trgu Krajine svaki dan od 26. marta do 30. decembra, a protiv Davora Dragičevića podnijeta je krivična prijava za "pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske".

Članovi grupe "Pravda za Davida", kao i građani Banjaluke koji traže istinu o smrti Davida Dragičevića, nastavili su svako veče da se okupljaju u porti crkve Hrista Spasitelja u Banjaluci i da pale svijeće za ubijenog mladića.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nadjeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna (incidentn), a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

XS
SM
MD
LG