Možda može Bambi kao "desetka", Enake i Urošević teško kao krila

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.02.19. | 16:49

Partizanovi problemi sa efikasnošću nastavljeni protiv Krila Sovjetov, isključeni Šehović i Vulićević - 0:0

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Jedan od dominantnijih problema Partizana opet je isplivao na površinu. Ime mu je "efikasnost". Ni u trećoj od četiri pripremne utakmice tokom boravka u Turskoj crno-beli nisu dali gol, pa će pre nastavka sezone morati dobro da zapnu kako bi popravili realizaciju  - 0:0.

Izabrane vesti

Da u tom ofanzivnom delu ekipe Zorana Mirkovića dosta toga ne štima potvrdila je i utakmica sa Krila Sovjetov, čiji je poslednji bedem bez nekih većim problema izdržao napade srpkog tima i kad je u špicu bio Dejan Georgijević i kad ga je u poslednih 25 minuta odmenio Rikardo Gomeš. Jednostavno, nije bilo dovoljno upotrebljivih lopti za navalu Parnog valjka, da pokuša da popravi izdanja iz duela sa Slovanom iz Libereca i poljskom Krakovijiom, takođe završenih "nulom". Ako je za utehu, 13-plasirani tim Premijer lige Rusije nije zatresao mrežu Beograđana, ali ostaje utisak da je u polju i(li) završnih 30-ak metara moralo bolje.

Pretposlednju proveru uoči nastavka prvenstva iskoristio je Zoran Mirković da šansu pruži pojedincima koji, mahom, nisu planirani za startetre, kao i da isproba varijante kakve nije na takmičarkim mečevima. Uglavnom u veznom redu, pošto su po krilinim pozicijama dejstvovali u osnovi bekovi, Gabrijel Enake (desno) i Slobodan Urošević (levo), ali rumunski internacionalac i bivši prvotimac Napretka nisu ostavili bogzna kakav utisak i teško ih je, na osnovu viđenog protiv Rusa, očekivati u sličnim ulogama na proleće. Ruku na srce, Urošević se početkom drugog dela, posle isključenja Šehovića sa pravom zamene (ušao Radivoj Bosić) vratio na levog beka, isto je učinio Enake kad je crverni karton zaradio MIroslav Vulićević u završnici, obojica su tako popravila utisak, ali...

Za razliku od njih dvojice, Zoran Tošić je sa omiljene bočne premešten na poziciju centrlanog veznog i sudeći na osnovu toga kako je mučio odbranu tima iz Samare postao je legitiman kandidat za poziciju "desetke", upražnjenu odlaskom Marka Jankovića u SPAL. Kontrola lopte, pregled igre, odigravanja iz prve, pravljenje viškova... Sve to karakterisalo je Bambijevu partiju, samo je gol nedostajao da je kruniše. Umalo i to da se desi posle najbolje akcije u prvom poluvremenu, u 43. minutu, kombinacije Enakea i usamljenog napadača Dejana Georgijevića, pucao je iz neposredne blizine, nedovoljno jako da savlada golmana Sergeja Rižikova.

Sve ostalo što je bilo blizu gola delo je Partizanove "sedmice". Njegovi nadaleko poznati prekidi mogli su da donesu Beograđanima pobedu da su danas odlični Strahinja Pavlović u prvom ili već pomenuti Urošević u nastavku preciznije tukli glavom posle kornera. Tošić je bio inspirisan možda usled saznanja da igra protiv poznanika iz Rusije i u svakom njegovom potezu videla klasa u odnosu na ostatak današnjih startera. Još da ga je ostatak tima ispratio... Ako je bivši reprezentativac bio zadužen za kreaciju onda je Milan Smiljanić sa kapitenskom trakom oko ruke "držao" sredinu terena, gde se, pojedinim minijaturama u prvom delu istakao još Armin Đerlek, s tim da to nije bilo dovoljno da se stvore zrele prilike. Ili da se realizuju, bez obzira na blokiran šut Dejana Georgijevića u uvodu susreta.

Osim Bambija Tošića, dobrim izdanjem može da se pohvali Strahinja Pavlović. Uz podršku dvojice iskusnih, Vulićevića (dok nije isključen zbog dva žuta kartona)  i Ostojića, mladi defanzivac je uspevao da bez većih problema odbije retke napade Krila. U 16. minutu je kao poslednji čovek odbrane zaustavio pokušaj prekaljenog Semedova, a šut Kanjunikova (21) pored gola nije bio toliko opasan, a to su bile jedine dve prilike isred Filipa Kljajića. U nastavku je perspektivni Aleksandar Popović sprečio Šajdaeva da Rusima donese pobedu.

Isključenje Zlatana Šehovića, zbog dve javne opomene (prva zbog simuliranja, druga zbog grubog faula) kao da je negativno uticalo na Mirkovićev tim, koji do kraja nije bio opasan - imao je pucanj Rikardo u nadoknadi - ali će šansu da pripremni period okonča trijumfom imati u četvrtak duelom sa Mladosti iz Doboja.

------------------------------------------------------

PARTIZAN - KRILA SOVJETOV 0:0

Belek
Igralište hotela "Glorija"
Gledalaca: oko 100
Sudija: Kiril Levnjikov (Rusija)
Žuti kartoni: Šehović, Vulićević, Šćekić (Partizan), Šajdaev (Krila Sovjetov)
Crveni karton: Zlatan Šehović (Partizan) 47. i Miroslav Vulićević (Partizan) u 77. minutu

PARTIZAN: Kljajić (od 67. Popović) - Vulićević (od 79. Stevanović), Ostojić, Pavlović, Šehović (od 48. Bosić) - Smiljanić, Đerlek (od 67. Šćekić) - Enake, Tošić, Urošević - Georgijević (od 67. Rikardo). Trener: Zoran Mirković.

KRILA SOVJETOV: Rižikov, Čičerin, Rohelj, Samardžić, Denisov, Timofejev, Šiškin, Samedov (od 81. Burlak), Kanjunikov, Žano (od 75. Vučićević), Šejdaev (od 78. Kiselev). Trener: Miordrag Božović.

(Foto partizan.rs)


tagovi

Zoran MirkovićZoran TošićSlobodan Urošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara