Nedelja, 03.06.2001.

09:14

ISPLATA PSENICE U TRI RATE

Izvor: B92

Default images
Za otkup i isplatu psenice nadjeno je resenje, iako je planirani privatizacioni posao sa ¨Lafarzom¨ propao, izjavio je premijer Vlade Srbije Zoran Djindjic prilikom posete Beceju u petak uvece, pise ¨Madjar so¨. Po Djindjicevoj najavi, zito ce biti otkupljivano po ceni od 7,50 dinara i bice isplaceno u tri rate. Prilikom preuzimanja psenice, isplatice se 40 odsto predate psenice, a u naredna dva meseca proizvodjaci ce dobiti po 30 odsto cene. Isplata ce se vrsiti u gotovini, ali ce, bez prinude, biti ponudjena i mogucnost zamene za poljoprivredne masine i djubrivo. Navodeci da je obezbedjivanje uslova za otkup zita i sredjivanje stanja u elektroprivredi najvazniji zadatak vlade, Djindjic je konstatovao da je u oblasti elektroprivrede stanje mnogo slozenije, da je ¨katastrofalno¨, jer u prethodnih deset godina elektrane nisu uopste odrzavane. On je rekao je da su zato sadasnje restrikcije struje neminovne, te da ce se tokom leta, investicajama u vrednosti od oko 4 milijarde dinara, obaviti remonti, prenosi ANEM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: