Đorđević Gujonu: Hvala za sve što ste uradili za Srbe na KiM

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa francuskim i srpskim humanitarcem Arno Gujonom, koji se dugo godina bavi humanitarnim radom i pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom je zahvalio Gujonu za svu humanost koju je pružio Srbima na KiM.

Ministar Zoran Đorđević rekao je da humanost koju Gujon pokazuje kroz pružanje pomoći našem narodu na KiM i organizovanje humanitarnih akcija, Srbija ceni i sigurno nikada neće zaboraviti.

"Vlada Srbije nastaviće da pruža svu adekvatnu podršku našem narodu na KiM, jer to je naš osnovni zadatak. Gde god živeli, građani Srbije moraju da imaju jednaka prava i zaštitu. Zahvalni smo svemu što ste do sada pružili Srbima na Kosovu", rekao je Đorđević Gujonu.

Dodao je i da je naš narod pretrpeo je dosta nevolja i potrebna im je podrška, kako Vlade Srbije, tako i svih drugih naroda, kako bi nastavili da žive zajedno u miru i slozi.

Ministar je, navedeno je u saopštenju, istakao da srpsko-francusko prijateljstvo postoji još i pre perioda Prvog svetskog rata i da dela Gujona pokazuju da se ono prenosi i na buduće generacije, kao i da će se Srbija uvek zalagati za očuvanje i poštovanje tog odnosa

Arno Gujon je rekao da će svoj humanitarni rad nastaviti i u narednom periodu, jer su za njega Srbi sa KiM junaci današnjeg doba, jer opstaju i bore se za svoja ognjišta.

Gujon je rekao da su mu Srbi na KiM pokazali šta znači pravi značaj borbe za slobodu i ljubav prema otadžbini i da je to ono što ga tera da nastavi u svojim humanim delima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво