Novosti

Stiže i Kia Ceed Sportswagon plug-in hibrid

Stiže i Kia Ceed Sportswagon plug-in hibrid
Foto: N.N. | Stiže i Kia Ceed Sportswagon plug-in hibrid

​Kia namjerava da dodatno proširi ponudu nove generacije modela Ceed. Naime, do sada su predstavljene tri karoserijske verzije: klasični hatchback s 5 vrata, karavanski Sportswagon i ProCeed. Navodno će u Ženevi premijeru imati četvrta karoserijska verzija, odnosno crossoverovski XCeed.

Sve ove verzije su pokretane klasičnim motorima s unutrašnjim sagorevanjem a u Frankfurtu bi sljedeće jeseni trebalo da bude predstavljena i verzija s hibridnim pogonskim sklopom.

Tačnije, radiće se o plug-in hibridnom pogonskom sklopu. Izvori navode da će prvi hibridni Ceed biti karavanski Sportswagon. Dalje, pogonski sklop koji će se ugrađivati u Ceed bi trebalo da bude identičan onome u Hyundaijevoj Koni i Kiji Niro PHEV. Radiće se o kombinaciji 1,6 litarskog 4-cilindričnog benzinca snage 140KS i električnog motora snage 80KS. Pored njih tu je i 8,4 kWh baterija kao i 6-stepeni automatski menjač s dvostrukim kvačilom.

Spoljašnji i unutrašnji dizajn plug-in hibridnog Ceeda Sportswagona će se donekle razlikovati od klasično pokretane verzije. Tako možemo očekivati nešto drugačiju masku motora, aerodinamički doterane naplatke, kao i razne ukrasne elemente koji će naglasiti “zelenu” prirodu ovog automobila. Standardna verzija nudi zapreminu prtljažnika od 600 l, ali PHEV verzija će zbog baterija imati nešto manju zapreminu prtljažnog prostora.

Nakon karavanskog Sportswagona očekuje se da će Kia plug-in hibridni pogonski sklop ponuditi i u standardnoj hatchback verziji i ProCeedu. Ovaj automobil će se proizvoditi u Kijnoj fabrici u Slovačkoj, a prodaja bi trebalo da počne u prvoj polovini sljedeće godine.

(Autonet.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije