Petak, 01.06.2001.

14:00

OEBS POZDRAVLJA RAZVOJ DOGADJAJA NA JUGU SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Predsedavajuci Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), rumunski sef diplomatije Mirca Dzoana, pozdravio je pozitivni razvoj dogadjaja na jugu Srbije i nedavno postignut sporazum o demilitarizaciji sela Lucane i Turija. U saopstenju predsedavajuceg koje je dostavljeno medijima u Becu se ukazuje da je ovaj sporazum omogucio razoruzavanje i raspustanje OVPMB-a u sektoru B kopnene zone bezbednosti, kao i postizanje sporazuma o postepenom ulasku jugoslovenskih snaga bezbednosti u ovaj sektor, koji je sproveden "u skladu sa dogovorom I koji je protekao bez vecih incidenata". On je posebno istakao znacaj pokretanja obuke za pripadnike multi-etnicke policije uz pomoc OEBS ocenjujuci da je rec o vaznom koraku ka daljoj stabilizaciji prilika u juznoj Srbiji, prenosi dopisnik Radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: