Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
INTERVENISAO MINISTAR Sutra deblokada Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama

INTERVENISAO MINISTAR Sutra deblokada Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama

Dekan Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu trebalo bi najkasnije ujutro da odblokira prostorije i rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama, koje su danas zaključane, a struja im je isključena, saznaje Srpskainfo.

Pale Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Pale

Po nezvaničnim informacijama, deblokada bi trebalo da usledi nakon intervencije resornog ministra Srđana Rajčevića koji je danas u toku dana zatražio od dekana Pravnog i Ekonomskog fakulteta i rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu da ovu situaciju pod hitno reše.

Ministra je, kako saznaje Srpskainfo, naljutio problem koji je nastao u radu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, a o kojem je javnost i institucije RS danas i pismeno obavestio dekan ovog fakulteta Borislav Cicović.

Rajčević je, ističu naši izvori, odmah nazvao dekane i rektora i tražio da se odblokira rad fakulteta, ističući da studenti ne smeju ispastati zbog nesuglasica.

Rad ovog fakultetq danas je naime obustavljen jer su prostorije koje koristi u zgradama dva druga fakulteta danas zaključane, a tome su prethodile nesuglasice rukovodstava ovih fakulteta oko privremenog smeštanja FFVS i plaćanja troškova rada u prostorijama Pravnog i Ekonomskog fakulteta.