Hronika

Iz Opštinskog suda u Tuzli ukraden dokazni materijal

Iz Opštinskog suda u Tuzli ukraden dokazni materijal
Foto: Ilustracija | Iz Opštinskog suda u Tuzli ukraden dokazni materijal

TUZLA - Zasad nepoznata osoba ukrala je dokazni materijal iz Općinskog suda u Tuzli, te odnijela dvije koverte i 570 maraka.

Krađa dokaznog materijala u ovoj pravosudnoj instituciji je prijavljena u petak, a koverte su nestale iz prostorija Općinskog suda koje se trenutno rekonstruišu.

"Prijavljeno je da je u dijelu zgrade koji se rekonstruiše u Općinskom sudu u Tuzli otvorena metalna kasa, odnosno sef iz kojeg su otuđene dvije koverte i 570 KM. Riječ je o dokaznom materijalu iz predmeta", potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Ipak, on nije mogao reći u vezi s kojim predmetom je ukradeni dokazni materijal.

Kantonalno tužilaštvo u Tuzli trenutno vrši nadzor nad istragom, koju vodi Odjeljenje kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK.

Kako saznajemo, osoblje suda se saslušava te prikupljaju drugi dokazi kako bi se došlo do počinioca ovog krivičnog djela.

Inače, ova krađa nije prva u Općinskom sudu. Naime, 2017. godine nekoliko osoba je provalilo i ukralo 2.000 komunalnih predmeta iz zgrade Doma Armije, gdje sud drži dio arhive.

Riječ je o pravosnažno okončanim predmetima. Materijale su odnijeli u otkupnu stanicu i prodali papir u reciklažu. Počinioci su ubrzo uhapšeni i procesuirani.

Općinski i Kantonalni sud u Tuzli, te Kantonalno tužilaštvo uskoro bi trebalo da dobiju bolje uslove za rad. Naime, u okviru programa "IPA 2015" radi se nova zgrada Općinskog suda u Tuzli, te rekonstrukcija zgrade u kojoj su smješteni Kantonalni sud u Tuzli i Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, odakle su nestali dokazni materijali.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije