JOŠ JEDAN TROFEJ: Zorana Arunović sa Ludvigsburgom osvojila Bundes ligu
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

JOŠ JEDAN TROFEJ: Zorana Arunović sa Ludvigsburgom osvojila Bundes ligu

Ostali sportovi -

Najuspešniji ženski strelac Srbije za 2018. godinu Zorana Arunović okitila se još jednim trofejom. Gađajući za ekipu Ludvigsburg, iz istoimenog mesta, osvojila je nemačku Bundes ligu vazdušnim pištoljem.

Na finalnom turniru, održanom u Paderbornu, učestvovala su još dvojica srpskih strelaca. Dimitrije Grgić je, kao član Valdkirha, osvojio četvrto mesto, dok se Kelhajm, za koji gađa Damir Mikec, našao na deobi od 5. do 8. pozicije.

Na završnom takmičenju, „Fajnal ejtu“, učestvovale su po četiri najbolje ekipe iz prvih liga grupa „Sever“ i „Jug“. Sva tri „srpska tima“, su do F8 došli iz Grupe „Jug“, u kojoj je Valdkirh bio prvi, Ludvigsburg drugi, a Kelhajm četvrti.

Glavni trener Ludvigsburga na turniru bila je Jelena Arunović, Zoranina sestra i selektor Srbije za pištolj.

U četvrtfinalu Ludvigsburg se sastao sa Resfeldom. Mlađa sestra Arunović je svog direktnog rivala Jana Briknera savladala sa 378:373 u krugovima i učestvovala u maksimalnoj pobedi svog tima od 5:0 (pobeda u pojedinačnom duelu donosi poen).

Valdkirh je u četvrtfinalu sa 3:2 pobedio Basum von 1848, a jedan od tri poena Valdkirhu doneo je Dimitrije Grgić , trijumfom nad Tomasom Hopeom (381:376).

Kelhajm, koji je 2017. godine, sa Mikecom u timu osvojio titulu, je u četvrtfinalnoj rundi „ukrstio koplja“ sa Kriftelom. Mikec je pogodio 391 krug, što je bio drugi najbolji rezultat turnira. Međutim, njegov direktan rival Kristijan Rajc je zabeležio najbolje ostvarenje takmičenja (392) i doneo bod svojoj ekipi. Ponovila se slična priča sa Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Mariboru 2017, kada je Rajc „za dlaku“ osvojio zlato ispred Mikeca. Ukupan rezultat bio je 3:1 za Kriftel (u jednom od pet pojedinačnih duela rivali su pogodili isti broj krugova, a pošto je pitanje pobednika bilo rešeno, nisu raspucavali).

U polufinalu Ludvigsburg se sastao upravo sa Kriftelom. Na „prvoj tabli“ snage su odmerili evropski šampioni iz Maribora 2017, Zorana Arunović i Kristijan Rajc. Naša reprezentativka je „osvetila“ Mikeca, nadmašivši nemačkog strelca (385:381), a Ludvigsburg je u finale prošao minimalnom pobedom 3:2.

Valdkirh je, u drugom polufinalu, izgubio od Braunšvajgera (2:3), a od Grgića je bolji bio Patrik Majer (380:383).

Ludvigsburg je u finalu, sa 4:1 savladao Braunšvajger. Jedan od četiri poena delo je Arunovićeve koja je bila preciznija od direktnog rivala, slavnog Ukrajinca Olega Omelčuka (385:383).

U meču za treću poziciju Valdkirh je sa 5:0 izgubio od Kriftela. Grgića je nadmašio Matijas Pucman (381:383).

Ludvgsburg je prvi put osvojio titulu prvaka Bundes lige, u kojoj iz godine u godinu učestvuje sve više vrhunskih strelaca iz inostranstva. Svaki klub ima pravo na po jednog stranca u meču.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track