Monahu iz Zrenjanina pritvor do 72 sata zbog utapanja na Skadarskom jezeru

Goran Kimpanov (43) iz Zrenjanina, koji je juče ujutro uhapšen zbog tragedije na Skadarskom jezeru kada su se u prevrtanju čamca utopile četiri osobe, od kojih se tri vode kao nestale, određeno je zadržavanje do 72 sata, potvrđeno je CdM-u.
Kako tvrdi izvor CdM-a, monah je na saslušanju izjavio da nije znao da nailazi oluja, te da mu nije bila namera da ugrozi bilo čiji život. Kazao je da mu je neizmerno žao zbog tragedije koja se dogodila. 
 
Monah se sumnjiči da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti.
 
Kada je reč o nestalima, u potrazi su bili angažovani ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, ali bez uspeha.
 
Potraga se nastavlja danas.
 
Podsećamo, ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru prevrnuo se čamac, i tom prilikom poginula je tročlana porodica Kumburović iz Zete i Podgoričanin Darko Vujošević, dok je pet osoba spaseno.
 
Telo Jane Kumburović je pronađeno, dok se za ostalima traga.
  • Grešnik

    05.02.2019 13:20
    Vera u Boga
    I sam verujem i uzdam se u Boga a ipričaću vam kako đavo lako prevari čoveka. Pre neki dan sam idući nedeljom u crkvu, videvši meni poznatu porodicu (iz iste crkve) sa malom decom stao i povezao ih kolima do crkve (koja je udaljena 5 km). Kada su seli zamolio sam ih da vežu pojaseve sebi i deci. Na to su su oni glatko odbili moju molbu izjavivši "Nas čuva Bog". Na to im rekoh, da, to je tačno, ali ako ti ne učiniš sve što je do tebe da se sačuvaš i sebe i decu koja su ti data, neće te ni Bog sačuvati.

    Tada si odgovoran pred licem Božijim za neučinjeno a bio si u mogućnosti da to učiniš.
    Ovo je lekcija iz priče o dobrom samarićaninu.

    Ne samo da smo odgovorni u životu za sve svoje postupke, nego po savesti, snosimo odgovornost i kada nismo učinili ništa a bili smo u prilici da to učinimo. Zato je biti hrišćanin jedan od najtežih izbora.



  • Zvekete

    05.02.2019 11:43
    Koment
    Šta je ovaj čovek zapravo uradio? Jel naterao ove u čamac? Jel potopio čamac nekom mini podmornicom? Nije gledao meteo izveštaj? Ko da ovi nisu imali oči da vide da je nevreme...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.