"Roditelji, deca i učiteljica – jedna humana duša"

Roditelji odeljenja III/ 3 Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko“ dobili su zahvalnicu za izuzetnu saradnju i humanost od škole, prenosi Prokupljenadlanu.rs.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2019.

18:37

Ilustracija: Thinkstock

Oni, kao i njihova deca i učiteljica Ljiljana Sokolović zajedno čine jednu humanu dušu, koja je jedinstvena i koja uvek pomaže.

“Moje odeljenje od prvog razreda učestvuje u raznim humanitarnim akcijama. Održali smo humanitarne priredbe na kojima smo sakupili novčana sredstva potrebna za lečenje devojčice i za nabavku naočara za druga. Imali smo i akcije pomoći u garderobi i školskom priboru za decu u odeljenju, a i za druge učenike naše škole. U okviru projekta ,, Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva" sakupili smo slatkiše, igračke i slikovnice za korisnike dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju 'Sunce'. Prošle i ove godine smo se, zajedničkim snagama roditelji učenika i ja, potrudili da nam sva deca imaju užinu i sva deca idu na ekskurziju. To su najvažniji ishodi za mene kao učiteljicu: izgraditi dobre ljude, humane i društveno odgovorne. To je i želja roditelja”, kazala je učiteljica Sokolović.

Pored toga što ovakve akcije pomažu onima kojima je pomoć potrebna, humanost i podrška drugima su primer ponašanja koji se daje deci. U tome svi nesebično učestvuju. U ovom odeljenju je 24 učenika.

“Zaista smo uvek svi jednoglasno podržali sve akcije i predloge učiteljice. Smatram da je to dobar način da se deci pokaže koliko je humanost važna. I verujte, oni su već navikli i često onako mali i sami iznose predloge. Škola je obrazovna ustanova, ali i vaspitna i kroz ove akcije naša deca uče prave vrednosti. Zato i mi roditelji jednoglasno podržavamo svaku akciju”, kazala je Marija Čakić, majka učenika ovog odeljenja.

Bilo je tu i pojedinačnog plaćanja užine, paketića za Novu godinu, školskog pribora, a prošle godine su učiteljica i dva roditelja platili ekskurzije za tri učenika iz razreda.

“Broj akcija je impozantan i govori o jednom zdravom odnosu prema sredini i vaspitanju dece. A ona, ugledajući se na starije i svoje dečije uzore: roditelje i učiteljicu, idu putem koji je ono što čoveka čini bićem dostojnim imena koje nosi. Oni već sada brinu i pokazuju ljubav prema svima. Spremno pružaju svoje ručice svakom kome su one potrebne”, navodi portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: