UN "peru ruke" od situacije u Venecueli?

Sekretarijat UN neće učestvovati ni na jednom sastanku grupa koje se formiraju o rešavanju krize u Venecueli.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2019.

18:12

UN

To je odlučeno kako bi UN očuvao svoj kredibilitet misije koja nudi svoje usluge svim stranama, izjavio je danas generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

"Sekretarijat UN je odlučio da ne učestvuje ni u jednoj grupi kako bi očuvao kredibilitet misije pružanja usluga svim stranama i kako bi mogao u slučaju nekog zahteva da pomogne u pronalasku političkog rešenja", rekao je Gutereš

Generalni sekretar UN je rekao da je zabrinut zbog situacije u Venecueli, ali nije pomenuo u kojim grupama UN ne želi da učestvuje.

U Otavi se danas održava sastanak Grupe iz Lime na kojem učestvuje i šef američke diplomatije Majk Pompeo.

Urugvaj i Meksiko nisu priznale lidera opozicije Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele, a najavili su sastanak 7. februara u Montevideu na koji treba da dođu predstavnici međunarodnih organizacija koje imaju neutralan stav o krizi u Venecueli.

Urugvaj i Meksiko su objasnili da je njihova incijativa odgovor na apel Gutereša o dijalogu i zalažu se za pregovore o rešavanju političke krize u Venecueli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: