Antić: Pacoli prešao granicu, EU da reaguje; Trivan: To je demonstracija terorizma

Tanjug

04. 02. 2019. u 16:31

Tzv. Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli je na ministarskom sastanku u Bukureštu, prvom potpredsedniku Vlade Srbije i šefu diplomatije Ivici Dačiću otvoreno zapretio smrću

Антић: Пацоли прешао границу, ЕУ да реагује; Триван: То је демонстрација тероризма
Tzv. Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli je na ministarskom sastanku u Bukureštu, prvom potpredsedniku Vlade Srbije i šefu diplomatije Ivici Dačiću otvoreno zapretio smrću.

Pretnja Bedžeta Pacolija Ivici Dačiću ne sme ostati bez oštre reakcije međunarodne zajednice, a pre svega Evropske unije, istakao je funkcioner SPS-a Aleksandar Antić.


"Bedžet Pacoli prešao je svaku granicu civilizovanog ponašanja direktno preteći smrću ministru Ivici Dačiću i to na sastanku pod okriljem Evropske unije. Dužnost je čelnika EU da najoštrije osude ovakvo ponašanje funkcionera iz Prištine i da preuzmu deo odgovornosti za njegove istupe, makar na skupovima na koje ga poziva EU, istakao je Antić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, ovakvi i slični istupi predstavnika vlasti u Prištini, nažalost, nisu retki i samo govore o njihovoj velikoj frustraciji i otporu prema dijalogu i traženju kompromisnog rešenja, na čemu insistira Srbija.

Aleksandar Antić Foto Tanjug

"Posebna oštrica Prištine usmerena je prema šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću, pre svega zbog činjenice da je za vreme njegovog mandata veliki broj članica UN povukao priznanje Kosova i Metohije, što u Prištini ne mogu da mu oproste", naveo je Antić.

TRIVAN: PACOLIJEVE PRETNjE DAČIĆU – DEMONSTRACIJA TERORIZMA

Goran Trivan Foto Tanjug

Javno izrečena otvorena, nikad u diplomatskoj praksi zabeležena skandalozna pretnja smrću koju je Ivici Daćiču u Bukureštu uputio Bedžet Pacoli, demonstracija je terorističkog koda koji, ako ga međunarodna zajednica ne osudi, postaje opasan presedan za stabilnost i mir ne samo ovog regiona, nego Evrope i sveta, izjavio je funkcioner SPS Goran Trivan.

"Pretnje koje je izgovorio Pacoli, ministar jednog samozvanog entiteta, dokaz su da Kosovo, za koje se zalažu albanski teroristi, nije odmaklo dalje od terorističko-kriminalne ideologije, da je zarobljeno u rukama terorističko-kriminalnih pojedinaca, koji odlučuju o sudbini naroda i dece koja žive na tom prostoru", saopštio je Trivan.

Ovo nisu obične pretnje, rekao je on, već je to na međunarodnoj sceni iskazana nedvosmislena i jasna demonstracija terorizma i kriminalno-terorističke politike kojom se poništava svaka vrsta ljudskog razgovora, diplomatskom dijaloga i civilizacijskih vrednosti.

"Dužni smo svi mi i međunarodna zajednica od koje taj mir zavisi, da se zločinačkim namerama suprotstavimo, da svojoj deci i budućim generacijama ostavimo bolju zemlju i čitavu civilizaciju u kojoj neće biti mesta za terorističke pokliče", naveo je funkcioner SPS.

Pacolijeve pretnje, naglasio je on, deo su politike usmerene protiv napora Srbije da se postigne istorijski dogovor sa kosovskim Albancima, one su protiv svake politike zdravog razuma.

"Ništa logičnije nije nego da se brutalne pretnje usmere ka našem brilijantnom i nezaustavljivom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, koji tako efektno već godinama sprovodi proces 'odpriznavanja' takozvane i samozvane nazovi države Kosovo. Idemo dalje!" zaključio je Trivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

bager

04.02.2019. 16:44

Proci ce nekaznjeno kao mnogo puta do sad EU stoji iza Kvazi drzave kosovo,,jedino resenje da vas postuju i siptari i EU je prekid svih dijaloga sa kosovskim kriminalcima i prekid i stopiranje pregovora o ulasku Srbije u EU,,pa kad promene plocu i ponasanje mozemo razmisliti o ponovnim pregovorima,,ne vredi diskutovati sa srborscima

Prellee

04.02.2019. 17:20

Zbog tog što se u početku sve to tolerisalo i nije adekvatno reagovalo, to je uzelo maha i sad je teško kontrolisati. Ja čak mislim da je to namjerno odrađeno od EU, da bi se došlo dovde gdje su pregovori sad. Neozbiljnost, loše namjere pojedinih ljudi EU dali su krila netolerantnim Albancima.

Stevan-Banaćanin

04.02.2019. 23:26

Smatram da je ovo sa šiptarima prekršilo svaku meru. Poruka svim političarima, vreme je za kontra ofanzivu, baš kao u sportu. Oni stalno napadaju no srećom nisu probili odbranu. Zato svi složno u kontra napad i pobedimo već jednom za sva vremena šipce.

5C

05.02.2019. 03:09

Bravo srpski heroji,tako se to radi.Pijavite ih gazdarici,uciteljici sta li je vec,pa nek ona izvaci usi pacovijiSad prestanite da kmezite,promjenite pelene,pa ponovo u junacku "borbu",jah

Samo Probaj Pacvli

05.02.2019. 07:26

Našem Ministru nesme da Fali ni Dlaka , Hirošima će Biti Smešna, Šta bi mi mogli Da napravimo . Jer Dosta je nama vaše Zaostale Tiranije.

Čika Velja

05.02.2019. 10:14

Znamo da ih zabole za nase misljenje...ali znamo sta ih boli...pa samo nastavljamo dalje!!!

esb-puerto@arcor.de

05.02.2019. 14:27

Boga moli da postavimo granicu , a što se mene tiče i zid 2 km u visinu uzduž te granice.. A kad se to završi znaj da ste vi obična hijena za nas lavove.. Ako se mimoiđemo postačete obrok..