Potraga za Emilijanom Salom: Pronađeno telo u olupini

Pojavio se snimak srušenog aviona koji je potonuo nedaleko od ostrva Gernzi.

BBC

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2019.

17:19

Potraga za Emilijanom Salom: Pronađeno telo u olupini
Emilijano Sala bio je u avionu, kojim je upravljao pilot Dejvid Ibotson/Getty Images/David Ibbotson

Telo je pronađeno u olupini aviona u kome su bili fudbaler Emilijano Sala i pilot Dejvid Ibotson.

Tokom potrage u nedelju za avionom koji je nestao pre dve nedelje, pronađena je olupina aviona Pajper Malibu nedaleko od ostrva Gernzi.

Agencija za istraživanje avionskih nesreća potvrdila je u ponedeljak ujutru da je olupina pronađena.

Trenutno se razmatraju dalji koraci u ovoj istrazi.

Veći deo olupine aviona, koji je nestao 21. januara, pronađen je u nedelju ujutru tokom istrage koju je inicirala porodica fudbalera.

U avionu su se nalazili argentinski napadač Emilijano Sala (28) i pilot Dejvid Ibotson (59), a bili su a putu od Nanta na severo-zapadu Francuske do Kardifa, gde je Sala trebalo da igra, nakon potpisivanja ugovora u vrednosti od 15 miliona funti sa klubom Kardif Siti.

U saopštenju koje je objavila Agencija piše: "Podvodno vozilo kojim je daljinski upravljano izvršilo je detaljnu pretagu morskog dna, ali sem većeg dela olupine, nisu nađeni ostaci aviona.

Nažalost, na snimku se vidi da je u olupini osoba. Razmatramo dalje korake, u konsultaciji s porodicama nestalih i policijom."

Još uvek nije odlučeno da li će olupina biti izvučena na kopno.

Okeanograf i morski biolog Dejvid Merns potvrdio je da je olupina pronađena u nedelju 63 metra ispod površine mora, nakon pretrage koja je trajala nekoliko sati.

Agent Emilijana Sale pozvao je prijatelje i poštovaoce fudbalera da finansijski pomognu privatnu istragu i tom prilikom je skupljeno 371.000 evra.

Merns je ponudio svoju pomoć u procesu istrage.

Zajedno s Agencijom za istraživanje avionskih nesreća, plovni objekat kojim je upravljao Merns i još jedno podvodno vozilo pretraživali su dno Engleskog kanala i pronašli olupino 24 nautičke milje od ostrva Gernzi.

Merns je izjavio kako je ponudio pomoć porodici Sala, nakon što je video emotivno obraćanje fudbalerove sestre Romine.

Rekao je: "Želeli smo da pronađemo avion i drago mi je što se to dogodilo. Ovo je prvi korak ka suočavanju s tim što se dogodilo, ali je način da ljudi imaju nekakve odgovore."

Zvanična potraga za preživelima obustavljena je 24. januara, nakon što je upravnik luke na ostrvu Gernzi izjavio da su šanse da je neko preživeo pad aviona "veoma male".

Jastuci iz aviona su pronađeni na plaži pored mesta Surtavil, na francuskom poluostrvu Kotenin prošle nedelje.

Igrači fudbalskog kluba iz Kardifa oprostili su se od svog kolege tokom utakmice s Bornmutom, koja je održana u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: