Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.02.2019.

23:27

Pronađena olupina aviona u kome je bio Emilijano Sala

Olupina aviona koji je nestao prošle nedelje i u kome su bili nesuđeni igrač Kardifa Emilijano Sala i njegov pilot David Ibotson, pronađena je na dnu Lamanša.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pronađena olupina aviona u kome je bio Emilijano Sala
Photo by Michael Steele/Getty Images

Vest je preko Tvitera potvrdio privatni istražitelj Dejvid Merns.

"Olupina aviona u kom se nalazio Emilijano Sala i kojim je pilotirao Dejvid Ibotson locirana je u ranim jutarnjim satima. Naše misli su uz porodicu i prijatelje Emilijana i Davida", napisao je Merns koji je takođe dodao i da je policija o svemu obavestila porodice nastradalih.

Dva broda su danima bila u potrazi na lokaciju na kojoj je prethodno pronađen deo aviona. Ekipa za Istraživanje avionskih nesreća je krenula na lokaciju kako bi izvadila ostatke letelice, javio je BBC.

Mernsov brod je proteklih dana tragao za olupinom koja je sada locirana na 24 nautičke milje severno od ostrva Gernsi.

Inače, avion tipa "pajper" u kojem su bili fudbaler Emilijano sala i pilot David Ibotson nestao je 21. januara pošto je u 19.15 minuta napustio aerodrom u Nantu uputivši se ka Kardifu.

Merns je tokom karijere locirao 24 potonula broda i letelice. On je rekao kako je zona u kojoj je otkrivena olupina aviona u blizini Gernsija takva da dubina mora nije veća od 65 metara, ali potragu je otežalo što je na tom mestu prisutna jaka morska struja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve