Društvena mreža definitivno prestaje sa radom

Google je doneo odluku da ugasi svoju društvenu mrežu prošle godine, nakon brojnih sigurnosnih propusta. Krajnji datum je pomeren nakon što je otkriven bag koji je ugrozio 52,5 miliona korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 03.02.2019.

17:00

Društvena mreža definitivno prestaje sa radom
GettyImages

Tehnološki gigant je objavio da Google+ posle 2. aprila 2019. godine više neće postojati, a čak je i detaljno opisao korake koje će preduzeti do tog dana.

Počevši od 4. februara, korisnici više neće biti u mogućnost da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i događaje.

Kompanija će, takođe, istog dana, staviti tačku na mogućnost korišćenja Google+ za komentarisanje na Blogger-u, iako će druge platforme imati vremena to da učine do 7. marta.

U narednih nekoliko nedelja, tasteri za prijavljivanje putem Google+ će prestati da rade i biće zamenjeni tasterima za prijavljivanje putem Google, u nekim slučajevima.

Kod onih zajednica koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu negde početkom marta.

Međutim, Google+ za korisnike G Suite-a će i dalje nastaviti sa radom. Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: