KRAJ: Cibona - Partizan 59:83

Novosti online

02. 02. 2019. u 16:30

Posle eliminacije iz Evrokupa i nesrećnog poraza od Ritasa Partizan je savladao na gostovanju Cibonu i nastavio pobednički niz u ABA ligi

КРАЈ: Цибона - Партизан 59:83

Detalj sa prethodnog meča Partizana i Cibone foto: N.Paraušić

Posle eliminacije iz Evrokupa i nesrećnog poraza od Ritasa Partizan je iskupljenje i nastavak pobedničkog niza u ABA ligi pronašao na gostovanju Ciboni u “Draženovom domu”.

Crno-beli su meč prelomili odličnom igrom u trećoj deonici i na kraju slavili ubedljiv trijumf u jadranskom klasiku -83:59.



PRVA ČETVRTINA

Crno-beli su u Zagrebu bez Radeta Zagorca, koji meč u "Draženovom domu" propušta zbog povrede zadobijene tokom meča protiv Ritasa. Lendejl s četiri poena, Nikolić trojkom i Stefan Janković atraktivnim zakucavanjem, uz polovičan učinak s penala Nikole Jankovića odvode crno-bele na plus osam (10:2) u 4. minutu meča. Mali problem za tim Andree Trinkijerija moglo bi da predstavljaju dva brze lične greške Džoka Lendejla.

Cibona u prvih pet minuta meča nije postigla koš iz igre. Marko Ljubičić s četiri i Marin Rozić polovičnim učinkom s linije slobodnih bacanja održavaju Cibose u rezultatskom priključku. Crno-beli prave dve vezane greške u napadu, Rozić lakim poenima iz prodora, pa Marko Ljubičić iz igre leđima, približavaju domaće na samo poen zaostatka - 10:9, 6. minut.

Posle dva promašena slobodna bacanja Nikole Jankovića, Markota pogađa trojku za prvo vođstvo Cibosa 14:2, ali se centar Partizana donekle iskupio i s tri poena (iz odbojke, i 1/2 slobodna bacanja) vratio crno-bele u prednost, koja posle dva ubačena slobodna bacanja Gagića iznosi tri poena (17:14, 8. minut). Pejdž pravi dve uzastopne greške, najpre u polukontri greši u dodavanju, a potom pravi nesportski prekršaj posle kojeg Markota pogađa dva slobodna bacanja, a Rogić promašuje za tri pa za dva. Gagić poentira u reketu domaćina - 19:16, 9. minut.

Na prvi dvominutni odmor Partizan ide s plus četiri, posle polovičnog učinka Gagića s linije penala - 20:16.

DRUGA ČETVRTINA

Drugih 10 minuta meča otvoreno je poenima Rogića iz prodora i trećom ličnom greškom Lendejla. Markota hvata ofanzivan skok, fauliran je prilikom pokušaja šuta, a posle tajm auta Trinkijerija iskusni košarkaš pogađa oba slobodna bacanja za izjednačenje - 20:20, 12. minut. Cibona je u seriji 6:0 posle poena Markote iz reketa, ali Renfro je prekida ubačenom trojkom uz faul, potom i dodatnim slobodnim bacanjem. Partizan je brzo vratio prednost (24:22, 13. minut), koja posle poena Novice Veličkovića ide na plus četiri.

Sada Partizanovu seriju 6:0 poenima iz teške pozicije prekida Rogić, a na drugoj strani Nikola Janković popravlja promašaj Renfroa. Velić traži minut odmora, beogradski tim vodi 28:24, 14. minut. Cibosi koriste mali pad u ofanzivnoj igri Partizana i ponima Krešimira Ljubičića i Markote dolaze do izjednačenja.

Si (2/2) i Nikola Janković (1/2) vraćaju crno-belima plus tri - 31:28, 17. minut, a na drugoj strani Krešimir i Marko Ljubičić sa po dva ubačena bacanja prevode prednost na stranu domaćina - 32:31, 18. minut. GagiĆ, posle ofanzivnog skoka, poentira uz faul, ali ne pogađa dodatno bacanje. Bundović pravi prekršaj u napadu (njegova četvrta lična greška), a Nikolić (trojka) i Gagić (zakucavanje, pa 1/2 slobodna bacanja) podižu seriju Partizana na 8:0, za plus sedam na kontu beogradskog kluba - 39:32, 19. minut. Posle poena Pejdža na isteku napada Partizan prvi put na meču ima devet poena viška - 41:32. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvreme.

TREĆA ČETVRTINA

Promašajima Stefana Jankovića i Prilepića s poludistance otvorena je treća deonica. Gagić s četiri poena na početku pretposlednjeg kvartala, između kojih je Ljubičić postigao prve poene za Cibonu u trećoj četvrtini, donosi crno-belima prvu dovcifrenu prednost na meču, koju trojkom, posle novi poena Marka Ljubičića, održava Pejdž - 48:36. Novi poeni Gagića za najveću prednost u dosadašnjem toku meča - 50:36, 23. minut.

Pejdž pogađa još jednu trojku, gotovo sa istog mesta kao i pre nekoliko trenutaka. Američki košarkaš i Gagić s 10 poena kombinovano dovode Partizan nadomak prednosti od 20 razlike - 53:36. Rozić prekida košgeterski post domaćina, posle tajm auta koji je zatražio Ivan Velić. Sada i Si ubacuje šut van linije 6.75, crno-beli imaju na svom kontu plus 18 na polovini trećeg kvartala - 56:38. Stefan Janković pogađa s poludistance za, dosad najvećih, 58:38 u 26. minutu.

Bilinovac (dva poena), Marko Ljubičić (trojka) i Bundović (trojka) kreiraju seriju 8:1, kojom Cibosi prilaze na minus 13 - 59:46, 27. minut. Nekoliko brzopletih odluka i grešaka u napadu, primorali su trenera Partizana Andreu Trinkijerija da zatraži minut odmora. Na sreću crno-belih Zagrepčani nisu iskoristili dva napada da još više smanje zaostatka, što je ubačenim šutem van linije 6.75 kaznio Marinković - 62:46, 28. minut.

Polovičnim učinkom Pejdža s linije penala i promašenim polaganjem Vanje Marinkovića stavljena je tačka na treći period, u kojem je Partizan došao do 17 poena viška - 63:46.

ČETVRTA ČETVRTINA

Laki poeni Lendejla i Pejdža na otvaranju četvrte četvrtine donose Partizanu, dosad najvećih, plus 21 - 67:46. Novačić koristi izgubljenu loptu Marinkovića za prve poene Cibone u završnih 10 minuta meča. Rogić i Ljubičić trojkama spuštaju Cibose ispod 20 poena razlike, ali Lendejl (dva) i Gegić (2+1) na polovini završnog kvartala donose crno-belima novi maksimalni plus - 77:54, 36. minut.

Nikolić ubacuje trojku, a Marko Pecarski je polovičan s linije penala. Partizan ima plus 27, a s linije penala šutiraju 16/29. Marić poenima iz prodora prekida seriju crno-belih od 9:0 - 56:81, 38. minut, a potom Rogić uspešno završava kontranapad domaćih, koji se u završnici meča bore za što časniji poraz. Lendejl pogađa oba slobodna bacanja, na drugoj strani je sa istog mesta  polovičan Rogić. Meč je završen pobedom Partizana 83:59.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Klasik, a?

02.02.2019. 18:25

Pa ovo je susret 2 amaterske ekipe koje jedino što znaju da naprave nenormalan broj faulova.

Динарска Четничка Дивизија

02.02.2019. 18:47

Рутински!Ко је следећи?