"Bez panike, za registraciju kola ne morate da uzmete slobodan dan"

Auto-moto savez Srbije obavestio je svoje članove i ostale vozače u Srbiji da će na svim tehničkim pregledima AMS S-a biti omogućena prodaja polisa kao do sada.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 02.02.2019.

14:53

(Foto: Thinkstock)

AMSS je odbacio kao netačne napise u pojedinim medijima da će vozačima biti navodno potreban "slobodan dan" da bi registrovali svoje vozilo.

"Naprotiv, trebaće kao i do sada 30-ak minuta da završe kompletnu registraciju vozila na svim tehničkim pregledima AMS S-a", ističe se u saopštenju AMS S-a.

Kako se navodi, tehnički pregledi se ne mogu voditi isključivo ekonomskim interesom, jer je njihov osnovni cilj da je ispravno vozilo u saobraćaju, a "konkurentnost koja je više nego izražena u ovoj oblasti (preko 1.200 registrovanih tehničkih pregleda), doprineće nižoj ceni i boljoj usluzi na tehničkom pregledu".

AMS S dodaje da razume poslovnu odluku "određenih kolega da ubuduće neće prodavati polise osiguranja", ali istovremeno izražava ubeđenje da će "takvom odlukom postati apsolutno nekonkurentni i da će takva odluka, ako je uopšte bude, biti kratkoročna".

"Takođe, apelujemo na medije da ne prenose stavove pojedinih kolega kao generalne i jedinstvene, naprotiv to su stavovi nekolicine tehničkih pregleda, a nadamo se da će mediji koji su objavljivali ovakve tekstove, obavestiti javnost o tome od kada i koji tehnički pregledi ''neće izdavati polise osiguranja'', i tako dati korisnu informaciju vozačima u Srbiji da na tim mestima nije moguće produžiti kompletnu registraciju, kako ne bi gubili vreme posećujući ih, umesto da se stvara neosnovana nervoza kod vozača", kaže se u saopštenju AMS S-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: