Jokić ponovo fenomenalan, Denver prekinuo crnu seriju

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Hjuston Roketse sa 136:122 prevođeni nezaustavljivim srpskim centrom Nikolom Jokićem.

Izvor: LN

Subota, 02.02.2019.

08:05

Jokić ponovo fenomenalan, Denver prekinuo crnu seriju
AP Photo/David Zalubowski

Denver je pobedom prekinuo seriju loših rezultata protiv Hjustona, koji ih je pobedio u prethodnih devet mečeva zaredom.

Ponovo briljantan bio je Jokić, koji je za 31 minut na parketu upisao 31 poen (12/15 iz igre), 13 skokova i devet asistencija, te ostao uskraćen za jedno uspešno dodavanje od novog tripl-dabla.

Hjuston, za koji je utakmicu počeo nedavno oporavljeni Kris Pol, bolje je otvorio duel i na kraju prve deonice imao prednost od osam poena, ali je Denver monstruoznom drugom četvrtinom (48:28) uspeo da već na poluvremenu ima dvocifrenu prednost.

Prednost Nagetsa je rasla i u drugom poluvremenu i u jednom trenutku iznosila 20 poena prednosti, da bi Roketsi do kraja uspeli da dođu tek na 14 poena zaostatka, a da nijednom nisu uspeli da prednost protivnika smanje na jednocifrenu razliku.

Pored briljantnog Jokića istakao se i mladi Malik Bizli, koji je u odsustvu Džamala Mareja i Gerija Herisa "pokupio kajmak" upisavši rekordnih 35 poena (12/17). Tori Kreg je dodao 22 poena, Monte Moris je imao 18, uz šest skokova i osam asistencija, dok su po deset poena imali Mejson Plamli i Pol Milsap.

Na drugoj strani, Džejms Harden je upisao 30 poena (9/21) i devet asistencija, Kenet Farid je imao 23 poena i šest uhvaćenih lopti, a Kris Pol 20 poena i šest uspešnih dodavanja.

Jokićev Denver sledeći meč igra u noći između subote i nedejle, od 3 sata posle ponoći, protiv Minesota Timbervulvsa u Mineapolisu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: